Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Οι εκλογές είναι επιβεβλημένες – Τεράστια η ζημιά στην οικονομία από την κυβέρνηση

Μπακογιάννη (ΝΔ): Οι εκλογές είναι επιβεβλημένες – Τεράστια η ζημιά στην οικονομία από την κυβέρνηση
Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνει ότι είναι «υπέρ της εθνικής συνεννόησης»
«Οι εκλογές είναι επιβεβλημένες, διότι η ζημιά που συντελείται στην ελληνική οικονομία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστια», τονίζει η  βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Το δείχνει το ιδιωτικό χρέος, που προσεγγίζει, πια, το δημόσιο χρέος της χώρας και μπορεί να μετατραπεί σε βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας», προσθέτει, ενώ  εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες αποφασισμένοι να δώσουν μία κυβέρνηση προοπτικής».
Κατά την ίδια, η ΝΔ «πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα προς όλα εκείνα τα κόμματα τα οποία επιθυμούν να έχουν ταύτιση με την Ευρώπη και όχι με την Βενεζουέλα».
Μάλιστα, δηλώνει ότι είναι «υπέρ της εθνικής συνεννόησης», όμως αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τον «σημερινό ΣΥΡΙΖΑ» , καθώς «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τον ελληνικό λαό και επειδή δεν έχει πια αφήγημα δαιμονοποιεί τους αντιπάλους του.
Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά».
Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιδιώκουν τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, ούτε να επιβάλλουν νέα διαπλοκή «όπως προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση», την οποία καλεί να προσέλθει στη Βουλή «χωρίς κωλυσιεργίες», να καταργήσει τον νόμο Παππά και στη συνέχεια άμεσα να συγκροτηθεί το ΕΣΡ «ώστε να κλείσει η εκκρεμότητα».
«Πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού αλλά της ανεξάρτητης αρχής.
Ζητούμε επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, το οποίο θα αποφασίσει για τον αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν, θα κάνει τον διαγωνισμό και θα ελέγξει την ορθή λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών» δηλώνει η κ. Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης