Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Επιστροφή στις ζημίες το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 288 εκατ. ευρώ

tags :
Commerzbank: Επιστροφή στις ζημίες το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 288 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα της γερμανικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο, στα 2,44 δισ. ευρώ
Ξανά στις ζημίες επέστρεψε το γ΄ τρίμηνο του 2016 η Commerzbank, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε σήμερα (4/11) η γερμανική τράπεζα, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, οι καθαρές ζημίες της γερμανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 288 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 230 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν ζημίες ύψους 551 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα της Commerzbank σημείωσαν άνοδο, στα 2,44 δισ. ευρώ, έναντι 2,32 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, παρά την πολιτική αρνητικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Βλέπουμε μέχρι στιγμής την ανάπτυξη του λιανικού τομέα της τράπεζας, καθώς και της θυγατρικής μας στην Πολωνία, γεγονότα που αποτελούν καλές προϋποθέσεις για την αύξηση της κερδοφορίας", σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Martin Zielke, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Να σημειώσουμε ότι ο Zielke ανέλαβε τα ηνία της Commerzbank τον περασμένο Μάιο, ανακοινώνοντας τον Σεπτέμβριο το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης