Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Μία νίκη Trump θα αυξήσει τη μεταβλητότητα στις αγορές – Ανησυχία και για τη Fed

Morgan Stanley: Μία νίκη Trump θα αυξήσει τη μεταβλητότητα στις αγορές – Ανησυχία και για τη Fed
Ο αναλυτής διαπιστώνει πως η απόκλιση σε σχέση με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν -3% – +3%
Μία νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου θα σημάνει την αρχή για μία έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, υποστηρίζει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Michael Zezas.
Επίσης, όπως ανέφερε μέσω δηλώσεων του στο CNBC, έντονη ανησυχία υπάρχει και στις τάξεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed) για μία ενδεχόμενη επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου, καθώς έχει ήδη προαναγγείλει πως θα αντικαταστήσει την νυν επικεφαλής της Fed, Yanet Yellen.
«Αν και οι δημοσκοπήσεις να γίνονται όλο και πιο "σφικτές", η άποψη μας πως μία διαιρεμένη κυβέρνηση (λόγω της μη υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στον Trump) θα περιορίσει την πολιτική δράση για αλλαγές στο φορολογικό και στις υποδομές, δεν αλλάζει.
Ο αναλυτής έκανε και μία μικρή αναδρομή σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες της χώρας, για να διαπιστώσει πως η απόκλιση των δημοσκοπήσεων σε σχέση με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν -3% – +3%, γεγονός που δίνει αρκετές πιθανότητες στον Trump για νίκη, αν αναλογιστεί κανείς πως η Δημοκρατική υποψήφια προηγείται με +3,7% στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με την FiveThirtyEight.
Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του realclearpolitics.com, το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις +1,7%.
Η Morgan Stanley, όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες, παρέχει συμβουλές στους πελάτες της για τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβούν, στο ενδεχόμενο μίας νίκης Trump...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης