Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: O δείκτης Standard and Poor's 500 κάνει κάτι που συμβαίνει μόνο σε οικονομικές κρίσεις - Κακό σημάδι

tags :
Bloomberg: O δείκτης Standard and Poor's 500 κάνει κάτι που συμβαίνει μόνο σε οικονομικές κρίσεις - Κακό σημάδι
Η πορεία του S&P 500 κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις αποτελεί κακό σημάδι σύμφωνα με αναλυτή της Tabb Group που δημοσιεύει το Bloomberg
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών ο δείκτης S&P 500 έχει κινηθεί πτωτικά σε επτά συνεχείς συνεδριάσεις σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με την Callie Bost της Tabb Group.
Η πρώτη ήταν το 2008, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, ενώ οι άλλες δύο ήταν κατά τη διάρκεια της κρίσης του χρέους το 2011 στην Ευρώπη.
Αν ο δείκτης κλείσει αρνητικά και σήμερα (2/11/2016) τότε αναμένεται να αποτελέσει την τέταρτη περίπτωση.
Σύμφωνα με την ίδια, οι μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη ήταν 8 ημερών και συνέβη στην οικονομική κρίση του 2008.
Τότε, ο S&P 500 άρχισε να υποχωρεί στις 29 Σεπτεμβρίου και έκλεινε με απώλειες στο τέλος κάθε συνεδρίασης έως τις 10 Οκτωβρίου, που ήταν η χειρότερη εβδομάδα στην ιστορία του.


Η επόμενη περίπτωση ήταν απώλειες σε επτά σερί συνεδριάσεις από τις 28 Ιουλίου του 2011 έως τις 2 Αυγούστου κατά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.



Η τρίτη φορά 7ήμερων απωλειών για τον S&P 500 ήταν από τις 16 Νοεμβρίου του 2011 έως τις 28 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, όταν εξαπλώθηκε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.



Τώρα, αναμένεται να είναι η τετάρτη φορά που ο S&P 500 θα κινηθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και οφείλεται στην αβεβαιότητα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης