Τελευταία Νέα
Πολιτική

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Οι ελληνορωσικές σχέσεις αναπτύσσονται, παρά τις δυσκολίες στην Ευρώπη

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Οι ελληνορωσικές σχέσεις αναπτύσσονται, παρά τις δυσκολίες στην Ευρώπη
Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν παρόν και μέλλον τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης
Στις προοπτικές εμβάθυνσης των ελληνορωσικών σχέσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, μιλώντας νωρίτερα σήμερα (2/11) στο «4ο Ελληνορωσικό Φόρουμ» παρουσία του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά με τον οποίο στη συνέχεια είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Lavrov στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (link).
Στην ομιλία του στο Φόρουμ ο κ. Lavrov τόνισε, ότι παρά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, η ελληνορωσικές σχέσεις αναπτύσσονται και πρόσθεσε ότι η εγγύτητα των δύο λαών παίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς ταλαντώσεις που συμβαίνουν στην περιοχή.
Μιλώντας στο φόρουμ, ο υπουργός ΠΕΚΑ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι η παρουσία του κ Lavrov στην εκδήλωση, συνιστά ανεπιφύλακτη δήλωση φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς.
Αναφερόμενος στις ενεργειακές σχέσεις των δυο χωρών, τόνισε ότι η Ρωσία αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ελλάδας, με μία πολυετή συμφωνία που παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σκουρλέτης στη διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου από την Ελλάδα προς την υπόλοιπη Ευρώπη, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν σχεδιασμό που μπορεί να υπηρετήσει το στόχο της Ε.Ε. για ασφάλεια τροφοδοσίας και ανταγωνιστικότητα τιμών.
Χαρακτήρισε επίσης δημιουργική τη στάση της ρωσικής κυβέρνησης που δήλωσε ότι σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο αγωγό (Turkish Stream) ενστερνίζεται τους κανόνες της Ε.Ε.
Οι ελληνορωσικές σχέσεις κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης έχουν παρόν και μέλλον και τόνισε «όσο και αν σεβόμαστε το παρελθόν, όσο κι αν δεσμευόμαστε από το παρόν, εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον.
Χτίζοντας αυτό το μέλλον, μπορούμε να αποτυπώσουμε τη νέα δυναμική ανάπτυξης των μεταξύ μας σχέσεων».

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.banking

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης