Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σύσκεψη Κατρούγκαλου - Τσακαλώτου για τις κόκκινες γραμμές στα εργασιακά

Σύσκεψη Κατρούγκαλου - Τσακαλώτου για τις κόκκινες γραμμές στα εργασιακά
«Αυτά περί Δανίας, είναι αρχαία ιστορία » σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας 
Οι κόκκινες γραμμές που θα προτάξει η κυβέρνηση στο μέτωπο των εργασιακών ήταν στο επίκεντρο τις δίωρης απογευματινής συνάντησης των υπουργών Oικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Αναφερόμενος στο υπόμνημα με τις αξιώσεις των δανειστών για αλλαγές στην αγορά εργασίας σύμφωνα με το μοντέλο της Δανίας, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι δε μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε τις ίδιες δομές.
«Αυτά περί Δανίας, είναι αρχαία ιστορία » σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δανειστές αξίωσαν αλλαγές που οδηγού σε μείωση του κατώτατου και των κλαδικών μισθών, καθώς και στην αύξηση του ορίου των απολύσεων από 5% σε 10% μηνιαίως
Το μοντέλο της Δανίας προωθεί την ευελιξία γενικώς (συχνές προσλήψεις – απολύσεις, διευθέτηση χρόνου εργασίας κ.α.), επιτρέπει την ευελιξία των μισθών με ταυτόχρονη παροχή κοινωνικών επιδομάτων.
Η κινητικότητα της εργασίας – με δίχτυ ασφαλείας για τους ανέργους – είναι το κύριο συστατικό.
Το 25% των εργαζόμενων είναι νεοεισερχόμενοι, ενώ περίπου τα 2/3 προέρχονται από άλλη εργασία.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για την αποτελεσματική λειτουργία του μοντέλου στη Δανία ήταν η ύπαρξη ισχυρού κοινωνικού κράτους και κονδύλια για τα επιδόματα τα οποία με μεγάλη δυσκολία συγκεντρώνονται στη χώρα μας.
Την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης