Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling: Εντός του 2016 οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του χρέους

tags :
Regling: Εντός του 2016 οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του χρέους
O Regling τόνισε ότι η εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί
(upd)Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα αποφασισθούν πιθανόν φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Klaus Regling, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Regling τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις που γίνονται για το θέμα αυτό.
«Ο ESM έχει εντολή να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα, κάτι που γίνεται, και θα κάνουμε προτάσεις πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε.
«Υπάρχει σε σημαντικό βαθμό συμφωνία.
Δεν θα έχουμε μία ακριβή συμφωνία για το τι θα κάνουμε στα μέσα του 2018, αλλά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα έχουμε πιθανόν αποφάσεις φέτος», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα αποσκοπούν κυρίως στη μείωση της ευαισθησίας της ελληνικής οικονομίας στα επιτόκια. 
Ο επικεφαλής του ESM είπε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ληφθούν όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα και μπορεί να ακολουθηθούν από μακροπρόθεσμη ελάφρυνση, εάν η Αθήνα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επtστρέψει στις αγορές εντός του 2017, επανέλαβε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί.
Όπως εξήγησε, τέσσερις από τις συνολικά πέντε χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρος) που δέχθηκαν τη βοήθεια του ESM, έχουν ήδη επιστρέψει στις αγορές και αποτελούν «success story».
«Το ίδιο αναμένω και από την Ελλάδα την επόμενη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Klaus Regling προκάλεσε...πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τασσόμενος με τη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfang Schaeuble. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης