Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, με το βλέμμα στα εταιρικά νέα και τα μακροοικονομικά μεγέθη

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, με το βλέμμα στα εταιρικά νέα και τα μακροοικονομικά μεγέθη
Την ίδια ώρα, πτωτική πορεία διαγράφει το πετρέλαιο
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται στην εκκίνηση της σημερινής, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη οι βασικοί δείκτες, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα εταιρικά νέα και τα μακροοικονομικά μεγέθη.
Αναλυτικότερα, οριακά αμετάβλητος (-0,09%) διαμορφώνεται ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στις 18.144,75 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει οριακές απώλειες 0,03%, στις 5.188,37 μονάδες.
Στις 2.126,40 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, αμετάβλητος.
Την ίδια ώρα, πτωτική πορεία διαγράφει το πετρέλαιο, με το αργό (WTI) στα 47,68 δολάρια ανά βαρέλι, με πτώση 2,09%, και το πετρέλαιο Brent στα 48,55 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 2,33%.
Οι επενδυτές φαίνεται να αποτιμούν αρνητικά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, ότι είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής για τις χώρας εκτός του Οργανισμού.



Στα εταιρικά νέα…

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα 31/10, η CenturyLink θα εξαγοράσει την Level 3 προσφέροντας συνολικά 19,43 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές, εξαγοράζοντας όμως και περίπου 15 δισ. χρέους.
Σημειώνεται πως τα 66,5 δολ. που θα δώσει η εταιρεία για την κάθε μετοχή της Level 3 αντιστοιχούν σε ένα premium ύψους 42% αν συγκρίνουμε με το κλείσιμο της Τετάρτης 26/10.
Το deal των 34 δισ. θα βοηθήσει την CenturyLink να επεκτείνει το δίκτυο της στις ΗΠΑ κατά 200.000 μίλια, αυξάνοντας έτσι ραγδαία τον αριθμό των πελατών της.

Πολύ κοντά στην εξαγορά της βιομηχανικής εταιρίας Baker Hughes βρίσκεται η General Electric, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, με το deal να υπολογίζεται περίπου στα 30 δισ. δολ.
Συγκεκριμένα, η Baker Hughes αναμένεται να συγχωνευθεί με το τμήμα πετρελαίου και φυσικού αερίου της General Electric, με την εν λόγω συμφωνία να αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της σημερινής (31/10) ημέρας.
Η General Electric είχε αναφέρει σε δήλωσή της την περασμένη εβδομάδα ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον φορές παροχής υπηρεσιών πετρελαίου για μία πιθανή συνεργασία, ωστόσο καμία από τις εν λόγω επιλογές δεν περιλάμβανε μία οριστική αγορά.
Να σημειώσουμε ότι μία ενδεχόμενη συνεργασία με την Baker Hughes θα μπορούσε να βοηθήσει την General Electric να μεταμορφώσει το τμήμα πετρελαίου και φυσικού αερίου και να διαδραματίσει έναν σημαντικότερο ρόλο στον ενεργειακό κλάδο.

Η πάροχος ιατρικού εξοπλισμού TeamHealth συμφώνησε σήμερα 31/10 να εξαγοραστεί από την Blackstone, με το συνολικό deal να φτάνει τα 6,1 δισ. δολ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι γνωστά για τη συμφωνία, η Blackstone θα πληρώσει για την κάθε μετοχή της TeamHealth 43,5 δολ., μία τιμή κατά 18% υψηλότερη από την τρέχουσα, αν ληφθεί υπόψη το κλείσιμο της Παρασκευής 28/10.

Στα οικονομικά νέα…

Υψηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, γεγονός που αποδίδεται και στον ολοένα επιταχυνόμενο πληθωρισμό.
Όπως διαπιστώνεται στα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα 31/10 το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες απαρτίζουν το 70% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξήθηκαν κατά 0,5% σε μηναία βάση (στο +2,1% σε ετήσια βάση) τον Σεπτέμβριο, όταν οι αναλυτές μιλούσαν για ποσοστό 0,4%.
Σημειώνεται πως τον Αύγουστο η αύξηση ήταν μόλις 0,1%.
Αν αναπροσαρμόσουμε ως προς τον πληθωρισμό, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξηθήκαν κατά 0,3% σε μηναία βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι συρρίκνωσης 0,2% τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης