Διεθνή

Αρνητικά αποτιμά τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ η Wall – Οριακή πτώση σε Dow και S&P, στο -0,5% ο Nasdaq

Αρνητικά αποτιμά τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ η Wall – Οριακή πτώση σε Dow και S&P, στο -0,5% ο Nasdaq
Στο αρνητικό πρόσημο των τριών δεικτών της Wall συνέβαλε και το γεγονός ότι ξεκίνησε από το FBI νέα έρευνα για την Hillary Clinton
Αρνητικά αποτιμά τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ η Wall Street, παρά τους «πανηγυρισμούς» που υπήρξαν για την ετήσια ανάπτυξη του 2,9% στην οικονομία το 2016, μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ 2ετίας.
Θυμίζουμε πως εκτός των εξαγωγών, τα υπόλοιπα βασικά μεγέθη κινήθηκαν πτωτικά, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες αυξηθήκαν με ρυθμό μόλις 2,1%, έναντι 4,3% το προηγούμενο 3μηνο, οι επενδύσεις σε κατοικίες ήταν μειώθηκαν κατά 6,2%, οι αγορές εξοπλισμών συρρικνωθήκαν κατά 2,7% και οι εγχώριοι αγοραστές αυξήθηκαν μόλις κατά 1,4%.
Επίσης, στο αρνητικό πρόσημο των τριών δεικτών της Wall συνέβαλε και το γεγονός ότι ξεκίνησε από το FBI νέα έρευνα για πρόσθετο αριθμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) της υποψήφιας Προέδρου των ΗΠΑ, Hillary Clinton, η οποία θεωρείται το «καλό σενάριο» στις 8 Νοεμβρίου για την αγορά. 
Στον απόηχο των παραπάνω, ο Dow Jones έκλεισε οριακά μειωμένος κατά 0,05%, στις 18.161,19 μονάδες (είχε φτάσει ακόμα και τις 18.257,06 μετασυνεδριακά), με τον δείκτη – βαρόμετρο S&P 500 να τον ακολουθεί στο -0,13% και τις 2.130 μονάδες.
Ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες στον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο -0,5% και τις 5.190,1 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης