Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Linke: Ο Gabriel θα μπορούσε να ήταν ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα καγκελάριος της Γερμανίας

Die Linke: Ο Gabriel θα μπορούσε να ήταν ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα καγκελάριος της Γερμανίας
Το Die Linke είναι διατεθειμένο να κάνει ελιγμούς σε θέματα που ως σήμερα τηρούσε μια διαμετρικά αντίθετη στάση
«Θα μπορούσε να ήταν την ερχόμενη εβδομάδα καγκελάριος αν θα το ήθελαν ο ίδιος και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα».
Την πρόταση αυτή προς τον πρόεδρο των σοσιαλδημοκρατών Sigmar Gabriel διατυπώνει σήμερα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στην εφημερίδα Rheinische Post ο συμπρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Die Linke (Η Αριστερά), Dietmar Bartsch, ο οποίος ανήκει στη μεταρρυθμιστική πτέρυγα του κόμματός του.
Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, προϋπόθεση για μια κυβερνητική αλλαγή είναι η συνεννόηση των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς στα σημεία που θα ήθελαν να υλοποιήσουν ως τις εκλογές το φθινόπωρο του 2017.
Όπως προσθέτει ακόμη ο Bartsch, σημαντικό είναι να συμφωνήσουν σε μία πολιτική «η οποία θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή στη χώρα και στην Ευρώπη».

Διερεύνηση των πιθανοτήτων

Στη συνέντευξη ο Dietmar Bartsch αφήνει να εννοηθεί ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να κάνει ελιγμούς σε θέματα που ως σήμερα τηρούσε μια διαμετρικά αντίθετη στάση.
Αυτό αφορά τόσο στις μεταρρυθμίσεις της Ατζέντας 2010 του πρώην καγκελάριου Gerhard Schröder, η οποία «δεν ήταν εξ ολοκλήρου λάθος», όσο και τις αποστολές του γερμανικού στρατού στο εξωτερικό.
Αυτή η στροφή του κόμματος Die Linke δεν έρχεται απροσδόκητα.
Μόλις πρόσφατα είχαν συναντηθεί στο Βερολίνο γύρω στους 90 βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς για να διερευνήσουν τις πιθανότητες ενός κυβερνητικού συνασπισμού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα και ο Sigmar Gabriel, πράγμα που είχε πυροδοτήσει συζητήσεις στη γερμανική κοινή γνώμη.
Πάντως, με βάση τις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχει πιθανότητα τα τρία κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση καθώς συγκεντρώνουν μόλις ένα 45%. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης