Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επί τα βελτίω αναθεώρηση στην αξιολόγηση μεγάλων τραπεζών εξετάζει η Standard and Poor's, λόγω της τεχνολογίας blockchain

Επί τα βελτίω αναθεώρηση στην αξιολόγηση μεγάλων τραπεζών εξετάζει η Standard and Poor's, λόγω της τεχνολογίας blockchain
«Θα εξεταστούν αλλαγές στη βαθμολόγηση αν η ευρεία εφαρμογή (της blockchain) λάβει χώρα πιο σύντομα απ' ότι αναμένουμε αυτή τη στιγμή»
Σε επί τα βελτίω επανεξέταση της αξιολόγησης για μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενδέχεται να προχωρήσει η Standard and Poor's (S&P) σε περίπτωση που διευρυνθεί η χρήση της τεχνολογίας «blockchain», η οποία χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές των ψηφιακών νομισμάτων.
«Θα εξεταστούν αλλαγές στη βαθμολόγηση αν η ευρεία εφαρμογή (της blockchain) λάβει χώρα πιο σύντομα απ' ότι αναμένουμε αυτή τη στιγμή», αναφέρει η S&P.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει πως η αυξανόμενη επένδυση στην blockchain υπονοεί πως ένας «μετασχηματισμός» της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας βρίσκεται σε εξέλιξη, βοηθώντας έτσι στη μείωση του χρόνου εκκαθάρισης των συναλλαγών, τη διευκόλυνση των πληρωμών.
Επίσης, μπορεί να αποφέρει στις τράπεζες επιπλέον έσοδα.
Ωστόσο, η S&P εκτιμά ότι μέχρι να επέλθει η ευρεία χρήση της εν λόγω τεχνολογίας θα αργήσει, καθώς πρέπει να λάβει την έγκριση όλων των συμμετεχόντων στην αγορά και, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και ρυθμιστική έγκριση.
Μερικές τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει πιλοτικά την εφαρμογή της τεχνολογίας.
Ενδεικτικά, την περασμένη Δευτέρα, η Wells Fargo και η Commonwealth Bank of Australia επέδειξαν μία από τις πρώτες χρήσεις της τεχνολογίας αυτής στον πραγματικό κόσμο, αφού τη χρησιμοποίησαν για να επεξεργαστούν και να εκτελέσουν μια αποστολή βαμβακιού από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης