Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΚΤ ζήτησε από την ιταλική Banca Carige σχέδιο άμεσης μείωσης των NPLs της

Η ΕΚΤ ζήτησε από την ιταλική Banca Carige σχέδιο άμεσης μείωσης των NPLs της
Η ΕΚΤ ζήτησε από την Banca Carige να περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της σε μέγιστη αξία 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2017, με ελάχιστη κεφαλαιακή κάλυψη αυτών σε ποσοστό 45%
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζήτησε εγγράφως από την ιταλική τράπεζα Banca Carige την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 να της παρουσιάσει σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχει χορηγήσει σε πελάτες της και να αποτιμήσει την επίπτωσή του στην κεφαλαιακή της βάση.
Τη λήψη της επιστολής επιβεβαίωσε η ίδια η τράπεζα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο αναφέρει πως η ΕΚΤ έδωσε προθεσμία στην Banca Carige να απαντήσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2016.
Η ιταλική τράπεζα αναδείχθηκε ως ένα από τα πλέον αδύναμα χρηματο-πιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης στα χρηματο-οικονομικά «τεστ αντοχής» του 2014, γεγονός που την οδήγησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2015.
Όπως γνωστοποίησε η Carige, η ΕΚΤ στο «προσχέδιο» απόφασής της - όπως χαρακτήρισε την επιστολή που έλαβε - της ζητά να περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της σε μέγιστη αξία 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2017, με ελάχιστη κεφαλαιακή κάλυψη αυτών σε ποσοστό 45%.
Επιπλέον, η ΕΚΤ ζήτησε από την Banca Carige να περιορίσει το χαρτοφυλάκιο δανείων της σε καθυστέρηση σε μέγιστη αξία 4,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018 και σε έως 3,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, με ελάχιστη κεφαλαιακή κάλυψή τους 43% και 42%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης