Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Εάν ο ΟΠΕΚ δεν συμφωνήσει με τη Ρωσία, το πετρέλαιο θα καταρρεύσει

Commerzbank: Εάν ο ΟΠΕΚ δεν συμφωνήσει με τη Ρωσία, το πετρέλαιο θα καταρρεύσει
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, ο ΟΠΕΚ θα χρειαστεί τη βοήθεια της Ρωσίας για να μειώσει την υπερπροσφορά πετρελαίου
Ακόμα κι αν ο OPEC αψηφήσει τον σκεπτικισμό στην αγορά πετρελαίου εφαρμόζοντας πλήρως το σχέδιο για τη μείωση της παραγωγής η υπερπροσφορά, δεν μπορέσει να καταπολεμήσει επαρκώς την υπερπροσφορά που υπάρχει, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τα κράτη-μέλη του Οργανισμού έχουν συμφωνήσει να περιορίσουν τα αποθεματικά μέσω μιας μικρής μείωσης της παραγωγής, η πρώτη εδώ και οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Mohammed Barkindo.
Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα και η πιο μεγάλη μείωση της παραγωγής θα μείωνε ελάχιστα τα αποθέματα.
Αυτό καθιστά απαραίτητη την εξασφάλιση βοήθειας από τους ανταγωνιστές και κυρίως τη Ρωσία.
Τα αποθεματικά παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τη ζήτηση εδώ και τρεις συνεχόμενες χρονιές, με τη συνολική ποσότητα να φτάνει τα 160 τάνκερς.
Η μείωση της παραγωγής που έχουν συμφωνήσει οι χώρες του ΟΠΕΚ υπολογίζεται ότι θα μειώσουν την υπερπροσφορά κατά 11% το 2017, κι αν ο Οργανισμός δεν μπορέσει να έλθει σε συμφωνία με τη Ρωσία υπάρχει ο κίνδυνος για μια νέα κατάρρευση τιμών, υποστηρίζει η Commerzbank.
«Μπορεί η Ρωσία και ο ΟΠΕΚ να υπόσχονται διάφορα, ωστόσο τα οικονομικά και τα πολιτικά εμπόδια στη συνεργασία τους είναι πάρα πολλά.
Το ρίσκο γι' αυτούς λοιπόν είναι το τι θα συμβεί μόλις η αγορά καταλάβει τη μπλόφα τους» σχολιάζει ο Eugen Weinberg, επικεφαλής εμπορευμάτων στην Commerzbank.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης