Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Άλμα +31% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 61,2 δισ. γεν

tags :
Nomura: Άλμα +31% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 61,2 δισ. γεν
Τα έσοδα από τον επενδυτικό τομέα της εταιρίας αυξήθηκαν στα 23,8 δισ. γεν
Άλμα της τάξεως του +31% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Nomura Holdings για το τρίτο τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/10) η ιαπωνική εταιρία, δεχόμενη ώθηση κυρίως από μία σειρά συμφωνιών οι οποίες ενίσχυσαν σημαντικά το προφίλ της.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της εταιρίας για το τρίτο τρίμηνο (δεύτερο τρίμηνο του λειτουργικού της έτους) διαμορφώθηκσε στα 61,2 δισ. γεν (585,7 εκατ. δολ.) έναντι 46,6 δισ. γεν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσό κατά το προηγούμενο τρίμηνο ανήλθε στα 46,8 δισ. γεν.
Παράλληλα, τα έσοδα από τον επενδυτικό τομέα της εταιρίας αυξήθηκαν στα 23,8 δισ. γεν, χάρη σε μία σειρά από συμφωνίες που επετεύχθησαν, συμπεριλαμβανομένης και αυτής με την εφαρμογή μηνυμάτων Line Corp.
Επιπλέον, τα έσοδα από τις δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος της Nomura μειώθηκαν κατά -8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι δραστηριότητες των ιδίων κεφαλαίων παρέμειναν σε αδύναμα επίπεδα, με τα έσοδα να σημειώνουν πτώση της τάξεως του -10%.
Ο Επικεφαλής Οικονομικών της Nomura, Takumi Kitamura, τόνισε ότι το περιβάλλον της αγοράς συνεχίζει να παραμένει απρόβλεπτο καθώς "οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ καθώς και μίας πιθανής αύξησης των επιτοκίων από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης