Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δρομολογημένων μέτρων ζητούν οι θεσμοί από το υπ. Υγείας

Χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δρομολογημένων μέτρων ζητούν οι θεσμοί από το υπ. Υγείας
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ 
Σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων μέτρων φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να έχουν ζητήσει οι θεσμοί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ως στόχοι των εν λόγω μέτρων προσδιορίζονται η διασφάλιση της τήρησης των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.
Όπως αναφέρεται, οι εκπρόσωποι των «θεσμών», που συναντήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, με τους επικεφαλής του υπουργείου, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του, είπαν να παρουσιάσουν άμεσα την πρόοδο στην εφαρμογή των μέτρων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο τη στήριξη της δημόσιας περίθαλψης, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας, την ποιότητα της φροντίδας και τον έλεγχο της δαπάνης.
Χθες, συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, είχαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης και η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου.
Τη συνάντηση απασχόλησε ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης και κυρίως το θέμα της υπέρβασης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης