Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλύτερο προβάδισμα Juppe έναντι Sarkozy για το χρίσμα υποψηφίου προέδρου της γαλλικής κεντροδεξιάς

Μεγαλύτερο προβάδισμα Juppe έναντι Sarkozy για το χρίσμα υποψηφίου προέδρου της γαλλικής κεντροδεξιάς
Στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2017, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο την ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Πατριωτικό Μέτωπο, Marine Le Pen
Μεγαλώνει το δημοσκοπικό προβάδισμα του Γάλλου πρώην πρωθυπουργού Alain Juppe έναντι του αντιπάλου του Γάλλου πρώην προέδρου Nicolas Sarkozy στην εσωκομματική «μονομαχία» των δύο ανδρών για το χρίσμα του υποψήφιου προέδρου του συντηρητικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του ερευνητικού ινστιτούτου Cevipof, ο Juppe εμφανίζεται να συγκεντρώνει την προτίμηση του 41% των μελών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για προεδρικός υποψήφιος του κόμματος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 20ης Νοεμβρίου 2016, δηλαδή 4 εκατοστιαίες μονάδες περισσότερο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Το αντίστοιχο ποσοστό του Sarkozy υποχώρησε σε 30% από 33%  τον προηγούμενο μήνα, καθώς φαίνεται ότι η αυστηρότερη πολιτική του πλατφόρμα υπέρ της «τάξης και ασφάλειας» δεν βρίσκει την απήχηση που θα ήθελε μεταξύ των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Εκτός απροόπτου, οι Juppe και Sarkozy θα είναι οι δύο κυρίαρχοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για το χρίσμα του Γάλλου προέδρου που θα αναμετρηθούν στην δεύτερη και τελική ψηφοφορία του κόμματος στις 27 Νοεμβρίου 2016, καθώς ουδείς από τους άλλους πέντε υποψήφιους του κόμματος δεν αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από τον Sarkozy.
Η νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τον Juppe να κυριαρχεί άνετα έναντι του Sarkozy με 60% στον δεύτερο γύρο των εκλογών των Ρεπουμπλικάνων, ποσοστό ενισχυμένο κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων θα έχει αξιόλογες πιθανότητες να καταστεί ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, με δεδομένη τόσο την εξαιρετικά χαμηλή δημοτικότητα του υφισταμένου Γάλλου προέδρου, (Σοσιαλιστή) Francois Hollande, όσο και τον διχασμό των Αριστερών υποψηφίων.
Στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2017, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να περάσει στον δεύτερο γύρο απέναντι στην ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Πατριωτικό Μέτωπο, Marine Le Pen, η οποία εμφανίζεται ανίκανη να καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία, παρά την αυξανόμενη δημοτικότητά της.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Juppe θα κατάφερνε να κερδίσει την υποστήριξη των κεντρώων, ακόμα και πολλών Αριστερών ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι οποίοι θα τον στήριζαν σε ποσοστό άνω του 90%.
Μόλις 4% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εμφανίζονται ευχαριστημένοι με την προεδρία του Hollande, του οποίου η δημοτικότητα έχει καταβυθιστεί σε πρωτοφανές επίπεδο για εν ενεργεία Γάλλο πρόεδρο, ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση ενός βιβλίου για τον ίδιο, στο οποίο εμφανίζεται να αποκαλεί τους δικαστές «δειλούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης