Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Kerry – Lavrov για τη Συρία – Σε αναζήτηση λύσης για την κρίση στο Χαλέπι

tags :
Επικοινωνία Kerry – Lavrov για τη Συρία – Σε αναζήτηση λύσης για την κρίση στο Χαλέπι
Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει φτάσει ακόμα στον άμαχο πληθυσμό της πόλης λέει το State Department
Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Συρίας και συγκεκριμένα για την επίλυση της κρίσης στο Χαλέπι είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry και της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
Οι δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν πως οι ειδικοί διαφόρων χωρών που συναντώνται στη Γενεύη θα συνεχίσουν να διερευνούν τρόπους να λυθεί η κρίση στο Χαλέπι.
Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας «οι ΗΠΑ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έτσι ώστε να διαχωρίσουν τις ομάδες της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από αυτές των τρομοκρατών.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να διερευνούν τρόπους να λυθεί η κατάσταση στο Χαλέπι σ' αυτή τη βάση μέσω ειδικών».
Από την πλευρά του το State Department ανέφερε ότι «οι δύο υπουργοί συζήτησαν τη σημασία των συνεχιζόμενων πολυμερών διαβουλεύσεων στη Γενεύη και πώς να φτάσουν σε μια κατάπαυση εχθροτήτων που να έχει νόημα, και για την παράδοση ανθρωπιστικού υλικού.
Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει φτάσει στον άμαχο πληθυσμό που πολιορκείται στο Χαλέπι παρά την παύση των εχθροπραξιών».
Όπως αναφέρεται ο John Kerry εξέφρασε την ανησυχία του για την ανανέωση των επιθέσεων από αέρος και εδάφους στο Χαλέπι από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ρώσους υποστηρικτές τους, μετά από μια παύση εχθροπραξιών που κράτησε αρκετές μέρες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις μεταξύ πολλών μερών στη κρίση της Συρίας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας τον Σεπτέμβριο.
Αργότερα, οι ΗΠΑ διέκοψαν τις διμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι αθετεί τις υποχρεώσεις της.
Από τότε, οι δύο χώρες έχουν εστιαστεί στις πολυμερείς διαβουλεύσεις που περιλαμβάνουν τις χώρες οι οποίες επηρεάζονται από τον πόλεμο στη Συρία.
Το Σάββατο το βράδυ έληξε μια τριήμερη εκεχειρία που κήρυξε η Μόσχα, στη διάρκεια της οποίας δεν έφυγαν από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες όσοι κάτοικοι και αντάρτες το επιθυμούσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης