Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Ο Standard and Poor's 500 θα υποχωρήσει 10% έως το τέλος του 2016

Nomura: Ο Standard and Poor's 500 θα υποχωρήσει 10% έως το τέλος του 2016
Ο Bob Janjuah επεσήμανε ότι οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο
Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο ενώ ο δείκτης S&P 500 αναμένεται να υποχωρήσει έως και κατά 10% πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε στο CNBC ο Bob Janjuah της Nomura.
Μάλιστα, σε πρόσφατο note, ο ίδιος χαρακτήρισε τη μεταβλητότητα ως λογικό παιχνίδι μέσα στις επόμενες έξι με οχτώ εβδομάδες, αλλά σήμερα (24/10/2016) δήλωσε ότι «μπορεί να θέλετε να κρατήσετε παθητική στάση και να αγοράσετε στα χαμηλά για να επωφεληθείτε από το ράλι στο τέλος του έτους».
Ο Janjuah αναφέρεται στην προσδοκία του για ένα μικρό ράλι ανακούφισης ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, καθώς το αποτέλεσμα θα οριστικοποιηθεί μετά τις 8 Νοεμβρίου.
«Η πραγματικά σκληρή δουλειά αρχίζει το επόμενο έτος με τα στοιχεία για την οικονομία και τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ» είπε ο ίδιος.
Επισημαίνεται ότι ο Janjuah είναι γνωστός για απαισιόδοξες εκτιμήσεις του.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ίδιος είχε εκτιμήσει τον Σεπτέμβριο του 2016 ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να υποχωρήσει κατά 10%-15%, ενώ είχε επίσης προβλέψει ότι τα τελευταία τρία τρίμηνα του 2014 στον δείκτη θα σημειωνόταν ένα sell-off της τάξης του 25%-20%.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, καμία από τις προβλέψεις τους δεν πραγματοποιήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης