Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Μαζική και αιματηρή απόδραση περίπου 100 τροφίμων από φυλακή στην Αϊτή

Guardian: Μαζική και αιματηρή απόδραση περίπου 100 τροφίμων από φυλακή στην Αϊτή
Σκοτώθηκαν δύο κρατούμενοι, ένας φύλακας κι ένας αστυνομικός κατά τη διάρκεια της απόδρασης
Πάνω από 100, στην πλειοψηφία τους ξυπόλητοι, κρατούμενοι εξουδετέρωσαν τους φρουρούς και δραπέτευσαν από μία φυλακή στην Αϊτή, όπως αναφέρει ο Guardian.
Ο δικαστής Henry Claude Louis - Jean είπε ότι η απόδραση έγινε στην Arcahaie, μία παράκτια πόλη, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα της Αϊτής Πορτ 'Ο Πρενς.
Ένας φύλακας σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.
Οι δραπέτες έκλεψαν άγνωστο αριθμό όπλων και ορισμένοι αντάλλαξαν πυρά με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της χαοτικής απόδρασής τους.
Οι τρόφιμοι επιτέθηκαν τη στιγμή που τους είχαν αφήσει για να κάνουν μπάνιο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Οι φυλακές της Αϊτής είναι υπερπλήρεις και πολλοί τρόφιμοι περνούν χρόνια υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν.
Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι από τους κρατούμενους που δραπέτευσαν είχαν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα και πόσοι περίμεναν να δικαστούν.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αϊτής Camille Edouard Junior ανέφερε ότι ένας κρατούμενος σκοτώθηκε όταν έπεσε από έναν τοίχο και χτύπησε το κεφάλι του κατά τη διάρκεια της απόδρασης.
"Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στο περιστατικό" είπε ο Edouard Junior στο Reuters και πρόσθεσε ότι τρεις αιχμάλωτοι πληγώθηκαν και ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του".
Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους της παραλιακής πόλης να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, καθώς το ανθρωποκυνηγητό εντείνεται.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος από τους τροφίμους έχει συλληφθεί μετά την απόδραση.
Μία απόδραση που σημειώθηκε μερικές εβδομάδες μετά την καταστροφή που υπέστη η Αϊτή από τον τυφώνα Matthew με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες άστεγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης