Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και υπονομεύει τους θεσμούς

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και υπονομεύει τους θεσμούς
Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέρει ότι "επιβαλλόταν να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο"
«Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και υπονομεύει τους θεσμούς με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου», αναφέρει  σε συνέντευξή της στο "Κεφάλαιο", η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η ίδια για τις τηλεοπτικές άδειες και τις αποφάσεις του ΣτΕ, σημειώνει πως δεν συνηθίζει να σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, εκφράζει όμως την ικανοποίησή της που το ΣτΕ θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης.
Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «όπως γνωρίζετε, εμείς πιστεύουμε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπουργό είναι αντισυνταγματικό νομοθέτημα και γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι δεν έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πριν το Δικαστήριο κρίνει την ουσία του νόμου Παππά».
Κατά την ίδια, «βεβαίως, επιβαλλόταν να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά ο αυθαίρετος προσδιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών μέσων, τα οποία κατά την άποψη της κυβέρνησης είναι επιτρεπτά, με προφανή στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης, είναι μια απόφαση την οποία ούτε να διανοηθεί δεν θα τολμούσε άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».
Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι «η κυβέρνηση είναι σε απόλυτη δυσαρμονία με την κοινωνία.
Αυτό καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο και έχει χάσει κάθε ελπίδα για το αύριο. Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, και η αναξιοπιστία της τόσο στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής όσο και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θεωρώ απίθανο ο κ. Τσίπρας να επιδιώξει ηρωική έξοδο».
Ακόμη, αναφέρει ότι απασχολεί πολύ την ΝΔ η προκλητικότητα της ρητορικής του Τούρκου προέδρου.
«Μας απασχολεί πολύ η προκλητικότητα της ρητορικής του Τούρκου προέδρου, η οποία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.
Επίσης, η προσπάθειά του να δικαιολογήσει ή να στηρίξει την απόφαση να στείλει στρατεύματα στη Μοσούλη με ευρύτερους ιδεολογικοϊστορικούς ισχυρισμούς.
Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία εξάγει την αναταραχή που υπάρχει στο εσωτερικό της, όπου ουσιαστικά ο κ. Ερντογάν έχει αποφασίσει να πολεμήσει την κεμαλική λογική και την κεμαλική κληρονομιά», επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «είναι μεγάλη αδυναμία του υπουργείου Εξωτερικών να μην προσέρχεται στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και να μη συγκαλεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
 Είναι σαν να αρνείται την προσφορά των άλλων πολιτικών δυνάμεων στην υπεράσπιση των θέσεων της Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS