Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (υπ. Παιδείας): Ο Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παλιό - Εμείς είμαστε το νέο

Φίλης (υπ. Παιδείας): Ο Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παλιό - Εμείς είμαστε το νέο
«Δεν παραμυθιάζουμε τους πολίτες με ένα δικό μας success story», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης
«Ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παλιό το οποίο έχει καταδικαστεί.
Εμείς είμαστε το νέο με όλα τα προβλήματα του», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το άλλο το ξέρουμε είναι το παλιό και το διεφθαρμένο που έχει κάψει τον κόσμο».
Ο ίδιος χαρακτήρισε εξόχως αντιδημοκρατική την πρακτική που έχει στόχο την «πολιτική αστάθεια» σε μια περίοδο που κρίνονται μεγάλα διακυβεύματα, ενώ υπογράμμισε ότι . δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Αριστερή διακυβέρνηση η οποία επιπλέον κρίνεται για το ήθος της, την σχέση ειλικρίνειας με τον πολίτη, την αποτελεσματική διαχείρισης της καθημερινότητας και τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα.
«Δεν παραμυθιάζουμε τους πολίτες με ένα δικό μας success story», δήλωσε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε  «θέτουμε σαφείς στόχους και μιλάμε για δυνατότητες και όχι για βεβαιότητες».
Ακόμη, δήλωσε αισιόδοξος για την αντιμετώπιση των ανοικτών μετώπων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, λέγοντας μάλιστα ότι το γνωρίζουν όλοι και κυρίως η «εσωτερική τρόικα» για αυτό και επιμένει «λυσσασμένα στην περιβόητη τακτική της αριστερής παρένθεσης».
Ο κ. Φίλης υπογραμμίζει ότι δεν επιθυμεί κάποια άλλη θέση στο κόμμα αλλά να παραμείνει στο υπουργείο όπου έχει δρομολογήσει «ένα σημαντικό έργο» που αναγνωρίζεται, όπως λέει, από την κοινή γνώμη.
«Διαμορφώσαμε την προοπτική της δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης», τονίζει και προαναγγέλλει την εκπόνηση τριετούς σχεδίου όπου προβλέπεται ένα εισαγωγικό σύστημα, λιγότερο ψυχοφθόρο και κοστοβόρο για τους μαθητές των λυκείων.
Αναφορικά με τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να «διευκρινιστούν οι εκατέρωθεν ρόλοι» προς όφελος όλων.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, αναγνωρίζει την «αντίληψη συνεργασίας» του Μακαριότατου, για τον οποίο σημειώνει ότι από τη θέση του στο πηδάλιο Εκκλησίας έχει επιδείξει τη σπουδαία φιλανθρωπική δράση της τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης