Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύριε υπουργέ, κοιμάσαι όρθιος – Αντί η αριστερή κυβέρνηση να δώσει αξιοπρέπεια, έφερε απογοήτευση

Κύριε υπουργέ, κοιμάσαι όρθιος – Αντί η αριστερή κυβέρνηση να δώσει αξιοπρέπεια, έφερε απογοήτευση
Κύριε υπουργέ της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το μικτό εισόδημα 343.760 εργαζόμενων είναι από 100 έως 400 ευρώ
Κύριε αναπληρωτή υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ελπίζουμε η δημόσια παρέμβαση που κάνουμε να σας αφυπνίσει από το βαθύ ύπνο που έχετε περιέλθει και να ασχοληθείτε με την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών.
Αν πράγματι η κυβέρνηση του ΣΥΡΊΖΑ και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να αφήσει το στίγμα του ως αριστερή κυβέρνηση ή επιθυμεί να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας για μία ή και περισσότερες τετραετίες μάλλον θα εξαρτηθεί από τους υπουργούς που επέλεξε και πόσο ικανοί είναι να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα.
Στρατηγέ, μπορεί να δίδαξες το μάθημα της στρατιωτικής στρατηγικής αλλά η πολιτική και κυρίως η προστασία του πολίτη είναι ένα καινούργιο μάθημα στην πολύχρονη στρατιωτική σας θητεία.
Πόσοι πολίτες φθάνουν καθημερινά στο γραφείο σας ζητώντας τη βοήθεια σας λόγω των γνωριμιών που διαθέτεται, ζητώντας να πάρουν νωρίτερα τις πινακίδες ή το δίπλωμα οδήγησης;
Κύριε Τόσκα, ο νομοθέτης που έφτιαξε το ΚΟΚ και επέβαλε τα βαριά χρηματικά πρόστιμα δεν το έκανε για να γίνουν καλύτεροι οι πολίτες που παρανομούν.
Το έκανε γιατί είχε μάθει σε ένα πελατειακό σύστημα και έπρεπε να το συντηρήσει με κάθε τρόπο.
Αυτό ήξερε να κάνει αυτό έκανε.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι πολίτες έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση.
Κύριε Τόσκα, εσείς που συμμετείχατε στην Κίνηση Ιδεών Δράσης Πράττω είσθε ικανός να απελευθερώσετε τον πολίτη από τα δεινά της πολιτικής εκμετάλλευσης και του ρουσφετιού διότι έκανε μια απλή τροχαία παράβαση και το κυριότερο δεν έβαλε σε κίνδυνο κανέναν συμπολίτη του.
Αν είσθε πράγματι αριστερός και αριστερή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δώστε την αξιοπρέπεια στον πολίτη έτσι ώστε να μη νοιώθει την βαρβαρότητα του τροχονόμου όταν κόβει το πρόστιμο για μία τροχαία παράβαση.
Γνωρίζετε κύριε υπουργέ ότι χιλιάδες οικογένειες ζουν στο όριο της φτώχειας και δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος είναι δυνατό να πληρώνουν πρόστιμα από 350 έως 900 ευρώ.
Θέλετε να μάθετε κύριε υπουργέ ποιες είναι οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Το μικτό μηνιαίο εισόδημα 126.956 εργαζομένων είναι 100 ευρώ.
Κύριε υπουργέ της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το μικτό εισόδημα 343.760 εργαζόμενων είναι από 100 έως 400 ευρώ.
Κύριε υπουργέ, μπορούν να πληρώσουν οι περίπου 500.000 εργαζόμενοι τα πρόστιμα μιας απλής τροχαίας παράβασης Αυτό που σας λέμε δεν είναι προϊόν μιας σκληρής διαπραγμάτευσης.
Πρόκειται για την καθημερινότητα την οποία δεν κατανοείτε.
Η μείωση των παραβάσεων θα εξαρτηθεί από το κράτος που έχει την ικανότητα και μπορεί να διαπραγματευθεί με τον πολίτη με ήθος και αξιοπρέπεια.

Κύριε υπουργέ έχετε κατανοήσει εσείς και το επιτελείο σας ότι σε μία απλή τροχαία παράβασή μπορεί να αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης ακόμη και οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.
Ο νομοθέτης – πολιτικός που έκανε καριέρα με την πολιτική του ρουσφετιού είχε στρατηγική διότι ο παραβάτης θα σπεύσει αμέσως να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο να του δώσει λύση.
Έτσι τον εκπαίδευσαν και έτσι έμαθε.
Οι πελατειακές σχέσεις κράτους και πολιτών χτίσθηκαν χάρη στο πονηρό μυαλό του νομοθέτη που φρόντισε σε κάθε παράβαση να δίνει το δικαίωμα στο αστυνομικό όργανο να αφαιρεί το δίπλωμα οδήγησης.
Όμως, πρόκειται για εργαλείο δουλείας για χιλιάδες επαγγελματίες οι οποίοι χάρη στο δίπλωμα που κατέχουν πληρώνουν φόρους.
Κύριε υπουργέ καθημερινά σε όλα τα καταστήματα της Τροχαίας προσέρχονται εκατοντάδες πολίτες διότι έχει επικρατήσει η στρατηγική του πολιτικού αμοραλισμού.
Εσείς θα τη συνεχίσετε;
Αν πράγματι είσθε αριστερός εσείς και η κυβέρνηση σας, να δώσετε αξιοπρέπεια στον πολίτη και μην τον απαξιώνετε.
Όσο καθυστερείται να πάρετε αποφάσεις είναι βέβαιο ότι στη θέση σας θα βρεθεί κάποιος άλλος να κάνει το σωστό ή θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση να το υλοποιήσει.
Όλα έχουν ένα όριο κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη.
Ξέρετε πόσο ανθρώπινο δυναμικό θα απελευθερωθεί αν «σκοτώσετε» τις συνήθειες του παρελθόντος;
Θα μπορείτε να έχετε έναν αστυνομικό σε σχολεία που βρίσκονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για την αποφυγή ατυχημάτων.
Τι μπορείτε να κάνετε κύριε υπουργέ για τον πολίτη;

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης