Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Wall Street, μετά τα μεικτά εταιρικά αποτελέσματα - Σε νέα ιστορικά υψηλά η Microsoft

Στο κόκκινο η Wall Street, μετά τα μεικτά εταιρικά αποτελέσματα - Σε νέα ιστορικά υψηλά η Microsoft
Οι επενδυτές αναμένουν δηλώσεις στελεχών της Federal Reserve
Στο κόκκινο διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στην εκκίνηση της σημερινής, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, συνεδρίασης, εν μέσω δημοσίευσης μεικτών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Οι δείκτες δέχονται πιέσεις και από την ανάκαμψη του δολαρίου έναντι άλλων κύριων νομισμάτων, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε αναμονή νέων δηλώσεων στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), περί της νομισματικής πολιτικής και της οικονομίας της χώρας, αργότερα μέσα στην ημέρα.
Ειδικότερα, είναι προγραμματισμένη ομιλία του διοικητή Daniel Tarullo, ο οποίος είναι γνωστός για τη μετριοπαθή στάση του και την επιθυμία του να δει περισσότερες ενδείξεις για τον πληθωρισμό, προτού συμφωνήσει σε αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.
Εφόσον οι νέες δηλώσεις του τον φέρουν πιο κοντά στους αξιωματούχους που επιθυμούν αύξηση των επιτοκίων, τότε το ενδεχόμενο αύξησης αυτών στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου θα γίνει ακόμα πιθανότερο.
Στα της συνεδρίασης, απώλειες 0,56%, στις 18.061,48 μονάδες, καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones.
Στις 5.231,20 μονάδες υποχωρεί ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με πτώση 0,20%.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,48%, στις 2.131,07 μονάδες.
Την ίδια ώρα, αξίζει να αναφερθεί πως, η μετοχή της Microsoft καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου, που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.
Ενδεικτικά, περί τις 16:54, ενισχύεται κατά 4,66%, στα 59,92 δολάρια. 



Στα εταιρικά νέα...

Κατακόρυφη ετήσια πτώση της τάξης του 20% σημείωσαν τα κέρδη της General Electric το γ’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, λόγω του προγράμματος (ύψους 4 δισ. δολ.) επαναγοράς των μετοχών της που προωθεί η γνωστή εταιρεία.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,03 δισ. δολ. ή 0,22 δολ. ανά μετοχή το γ’ 3μηνο 2016, ενώ αν αναπροσαρμόσουμε εξαιρώντας ορισμένα στοιχεία, το ποσό διαμορφώνεται στα 0,32 δολ. ανά μετοχή.
Τα έσοδα ωστόσο κινήθηκαν ανοδικά, καθώς αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 29,27 δισ.
Σημειώνεται πως οι αναλυτές ανέμεναν (όχι αναπροσαρμοσμένα) κέρδη στα 0,3 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 29,64 δισ.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 0,6% πριν το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ενώ έχει ήδη χάσει το 11% της αξία της μέσα στο γ’ 3μηνο.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης