Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ψηφιακό πορτοφόλι» για αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων ετοιμάζουν BNP Paribas και Credit Mutuel

«Ψηφιακό πορτοφόλι» για αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων ετοιμάζουν BNP Paribas και Credit Mutuel
Το νέο «ψηφιακό πορτοφόλι» δεν έχει ακόμα αποκτήσει όνομα, όμως αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη Γαλλία στις αρχές του 2017 προς χρήση σε περισσότερα από 20 χιλιάδες καταστήματα λιανικής
Τη συγχώνευση των «ψηφιακών πορτοφολιών» τους με τις ονομασίες WA! και Fivory σε μια ενιαία πλατφόρμα ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 οι γαλλικές τράπεζες BNP Paribas (εμπορική) και Credit Mutuel (συνεταιριστική), αντίστοιχα, οι οποίες μάλιστα θα συνεργαστούν με εμπορικές αλυσίδες στο πλαίσιο δημιουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής (app) πελατών για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.
Η εφαρμογή-«ψηφιακό πορτοφόλι» θα επιτρέπει σε πελάτες μεταξύ άλλων να πληρώνουν για αγορές τους σε φυσικά και ψηφιακά καταστήματα των συνεργαζόμενων εμπόρων, να συγκεντρώνουν πόντους αγορών και να εμβάζουν χρήματα «μέσω μίας και μοναδικής λύσης κινητών πληρωμών».
Το νέο «ψηφιακό πορτοφόλι» στην πραγματικότητα αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ των δύο γαλλικών τραπεζών - εκάστη εκ των οποίων θα ελέγχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που θα ιδρυθεί - της Mastercard και γαλλικών εμπορικών αλυσίδων, όπως η Carrefour και η Auchan.
Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα δεν έχει ακόμα αποκτήσει όνομα, όμως αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2017 προς χρήση σε περισσότερα από 20 χιλιάδες καταστήματα λιανικής στη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης