Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Wall Street, στον απόηχο της συνεδρίασης της ΕΚΤ - Απώλειες για το πετρέλαιο

Στο κόκκινο η Wall Street, στον απόηχο της συνεδρίασης της ΕΚΤ - Απώλειες για το πετρέλαιο
Η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει, όπως ήταν αναμενόμενο, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ στα ίδια χαμηλά επίπεδα, αλλά και να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης
Στο κόκκινο βρίσκονται οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες στην εκκίνηση της σημερινής, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στη Wall Street, στον απόηχο της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και ενώ οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν.
Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί στις 18.197,96 μονάδες, με οριακή πτώση 0,03%.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,40%, στις 5.255,51 μονάδες.
Στις 2.137,82 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, με απώλειες 0,30%.
Η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει, όπως ήταν αναμενόμενο, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ στα ίδια χαμηλά επίπεδα, αλλά και να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει ώστε να στηριχθεί η απασχόληση και η ανάπτυξη.
Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίασή της, η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%.
Παράλληλα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00% και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%.
Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο του 2017 και θα επεκταθεί εάν χρειαστεί, επανέλαβε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, απορρίπτωντας εκ νέου τα σενάρια για περιορισμό του QE (tapering).
«Έχουμε ήδη αναθέσει στις επιτροπές να εξετάσουν τις πιθανές προεκτάσεις μιας μικρής παράτασης του QE», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Στα του πετρελαίου, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κατά 1,74%, στα 50,70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 1,88%, στα 51,68 δολάρια ανά βαρέλι.



Στα οικονομικά νέα...

Σε ανοδική πορεία βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη (20/10) οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στης ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, για την εβδομάδα που αφορά την 9η μέχρι τη 15η Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 13.000, στις 260.000 συνολικά, καταγράφοντας υψηλό έξι εβδομάδων, με τα εν λόγω ποσοστά να παραμένουν ωστόσο σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.
Να σημειώσουμε ότι οι οικονομολόγοι του MarketWatch ανέμεναν οι νέες αιτήσεις να βρεθούν στις 248.000, καταγράφοντας ουσιαστικά μία ισχνή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στις πολιτείες της Καλιφόρνια, της Πενσυλβάνια, του Τέξας και της Νέας Υόρκης, οι οποίες έμειναν ανεπηρέαστες από κάποιο χτύπημα τυφώνα.
Παράλληλα, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τις αιτήσεις, ο οποίος εκτιμάται ότι αποτελεί πιο αξιόπιστη πηγή εκτίμησης για την αγορά, σημείωσε ελαφριά άνοδο, στις 251.750 αιτήσεις συνολικά.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες, οι νέες αιτήσεις βρέθηκαν στις 246.000, καταγράφοντας το χαμηλότερο νούμερο των τελευταίων 43 ετών, ενώ παραμένουν κατά από το όριο των 300.000 για 85η συνεχόμενη εβδομάδα.

Στα εταιρικά αποτελέσματα...

Ετήσια πτώση της τάξης του 10% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Verizon το γ’ 3μηνο του 2016, φτάνοντας τα 3,62 δισ. δολ. ή 0,89 δολ. ανά μετοχή.
Πτωτικά κινήθηκαν επίσης και τα έσοδα του αμερικανικού γίγαντα των ασύρματων δικτύων.
Ειδικότερα, τα συνολικά λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά 6,7% την ίδια περίοδο, καθώς διαμορφώθηκαν στα 30,94 δισ. δολ.
Σημειώνεται πως η Verizon έχει καταθέσει πρόταση ύψους 4,8 δισ. για την εξαγορά της βασικής δραστηριότητας της Yahoo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης