Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κι επίσημα συστημικός κίνδυνος ο Trump - «Stress tests» στις μεξικανικές τράπεζες για μία ενδεχόμενη νίκη του

Κι επίσημα συστημικός κίνδυνος ο Trump - «Stress tests» στις μεξικανικές τράπεζες για μία ενδεχόμενη νίκη του
Ο Donald θα επανεξετάσει τις εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες με τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.
Σε stress tests (τεστ αντοχής) για μία ενδεχόμενη επικράτηση του Donald Trump την 8η Νοεμβρίου θα προχωρήσουν οι μεξικανικές τράπεζες, έπειτα από απόφαση των εγχώριων ρυθμιστικών Αρχών (the Financial System Stability Board, CESF).
Συγκεκριμένα, εκτός από τα επίσημες ακραίες περιπτώσεις που εξετάζονται στα stress tests, όπως η οικονομική κρίση, η κατάρρευση της ζρηματοοικονομικής αγοράς κλπ, πλέον τα τραπεζικά ιδρύματα καλούνται να εξεταστούν και στο πόσο θα αντέξουν μία επικράτηση του εκκεντρικού Ρεπουμπλικάνου στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο λόγος της τόσο μεγάλης ανησυχίας οφείλεται στο γεγονός ότι ο Donald έχει πει πολλές φορές ότι εκτός από την εκδίωξη των παρανόμων μεταναστών από το Μεξικό και την κατασκευή τείχους στα σύνορα, θα επανεξετάσει τις εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες με τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.
Σημειώνεται πως οι φόβοι για μία επικράτηση τους Trump έχουν οδηγήσει ήδη σε μία πτώση της τάξης του 8% το μεξικανικό πέσο, μέσα στο 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης