Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στο κλίμα οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες – Άκρως ικανοποιητικές οι επιδόσεις τους το γ’ 3μηνο 2016

Κόντρα στο κλίμα οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες – Άκρως ικανοποιητικές οι επιδόσεις τους το γ’ 3μηνο 2016
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο περνά μία πολύ κρίσιμη φάση
Κόντρα στο οικονομικό κλίμα και στην όλη κατάσταση που επικρατεί στον χρηματοπιστωτικό κλάδο βαδίζουν οι πέντε μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, καθώς οι επιδόσεις τους το γ’ 3μηνο του 2016 ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περνά μία πολύ κρίσιμη φάση, με τις Κεντρικές Τράπεζες να υιοθετούν τη νομισματική πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) για να δώσουν μία ώθηση στην αδύναμη ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Μέσα του QE όμως δημιουργείται ένα τεράστιο εταιρικό χρέος που θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες τις τράπεζες.
Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζεται αυτή τη στιγμή μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve, σε αντίθετο κλίμα από τα παραπάνω.
Επίσης, αν και δεν γίνει μέσα στο 2016 η πολυπόθητη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed (στο 0,25 – 0,5% το ισχύον εύρος των επιτοκίων), τα έσοδα των αμερικανικών τραπεζών αυξήθηκαν, λόγω της μη ύπαρξης αρνητικών επιτοκίων.
Τέλος, πριν αλλά και μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, η πλειοψηφία των αναλυτών διαμήνυε πως το επικείμενο Brexit θα επηρεάσει άμεσα την αμερικανικό οικονομία και τις τράπεζες της χώρας, λόγω της μεγάλης σύνδεσης που υπάρχει με το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, το Λονδίνο.

Αναλυτικότερα, οι άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις των μεγάλων αμερικανικών τραπεζικών ιδρυμάτων, το γ’ 3μηνο 2016:

Morgan Stanley: Εκτόξευση 60% στα κέρδη – Στα 1,6 δισ.

Εκτόξευση 60% σημείωσαν σε ετήσια βάση τα κέρδη της Morgan Stanley το γ’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, καθώς ανήλθαν στα 1,6 δισ. δολ. ή 0,81 δολ, ανά μετοχή.
Τα έσοδα ήταν επίσης αυξημένα για την ίδια χρονική περίοδο, φτάνοντας τα 8,9 δισ., από 7,8 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Η τράπεζα πέτυχε πολύ εύκολα τις πρόβλεψες των αναλυτών, οι οποίες μιλούσαν για κέρδη 0,63 δολ. ανά μετοχή και έσοδα ύψους 8,17 δισ.
Να σημειωθεί πως η κατακόρυφη αύξηση των κερδών ήταν κάτι αναμενόμενο, εξαιτίας του κομβικού ρόλου της τράπεζας στην εξαγορά του LinkedIn από την Microsoft.

BofA Merrill Lynch: Ετήσια αύξηση 7% σημείωσαν τα κέρδη – Στα 5 δισ.

Ετήσια αύξηση 7% σημείωσαν τα κέρδη της Bank of America Merrill Lynch το γ΄ 3μηνο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας τα 5 δισ. δολ. ή 0,41 δολ. ανά μετοχή.
Επίσης, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 21,6 δισ. δολ., σημειώνοντας οριακή αύξηση από τα 20,68 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι επιδόσεις ήταν καλύτερες των προβλέψεων, καθώς οι αναλυτές μιλούσαν για κέρδη στα 0,34 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 20,82 δισ. δολ.

JP Morgan: Μείωση 7,6% στα κέρδη – Ανώτερες των εκτιμήσεων οι επιδόσεις

Στα 6,3 δισ. δολ. ή 1,58 δολ. ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της JP Morgan το γ' 3μηνο του 2016, πετυχαίνοντας εύκολα τον «στόχο» των αναλυτών που μιλούσαν για 1,39 δολ. ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως αν και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, τα κέρδη της τράπεζα μειώθηκαν κατά 7,6% σε ετήσια βάση.
Ανώτερα των εκτιμήσεων (στα 24 δισ.) ήταν και η επίδοση στα έσοδα, τα οποία έφτασαν στα 25,5 δισ. δολ. για την ίδια χρονική περίοδο, αυξημένα κατά 8,4% σε ετήσια βάση.
Επίσης, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 6%, φτάνοντας τα 11,9 δισ., οριακά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Jamie Dimon, χαρακτήρισε «ισχυρά» τα οικονομικά αποτελέσματα.

Goldman Sachs: Στο 57,9% η ετήσια αύξηση των κερδών!

Αξιοσημείωτη άνοδο της τάξεως του +57,9% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs το γ΄ τρίμηνο 2016, με τα αποτελέσματα της τράπεζας να δέχονται ώθηση κυρίως λόγω των εσόδων από τις συναλλαγές, οι οποίες εκτινάχθηκαν στα ύψη.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. δολ, έναντι κερδών 1,33 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ αντίστοιχα τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 4,88 δολ. έναντι 2,9 δολ. το γ΄ τρίμηνο του 2015.
Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η κερδοφορία να ανέλθει στα 3,82 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλά, τα καθαρά έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +19%, στα 8,17 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος κινητών αξιών, εμπορευμάτων και νομισμάτων αυξήθηκαν κατά +34%, στα 1,96 δισ. δολ.
Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που η Goldman Sachs ανακοινώνει αύξηση στα αποτελέσματά της, μετά από τέσσερα τρίμηνα πτώσης.

Wells Fargo: Οριακή μείωση 2% στα κέρδη – Ανώτερες των προβλέψεων οι επιδόσεις

Οριακή μείωση 2% σημείωσαν σε ετήσια βάση τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo το γ' 3μηνο του 2016, καθώς ανήλθαν στα 5,64 δισ. δολ. ή 1,03 δολ. ανά μετοχή.
Επίσης, οριακά ανοδικά κινήθηκαν και τα έσοδα την ίδια περίοδο, φτάνοντας τα 22,33 δισ. δολ. έναντι 22,21 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ίσα με 1,01 δολ. ανά μετοχή.
Η μεγαλύτερη (εμπορική) τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δει μία συνολική μείωση 10% μετά το σκάνδαλο με τους φάκελους των πελατών της, βρίσκεται αντιμέτωπη με διάφορους ελέγχους από τις εγχώριες ρυθμιστικές Αρχές, ενώ εφαρμόζει και ένα γενικότερο σχέδιο αναπροσαρμογής στην οικονομική λειτουργία της.
Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, John Stumpf, υπέβαλε την παραίτηση του πριν λίγες ημέρες.
Μετά την παραίτηση του 63χρονου κ.Stumpf, η τράπεζα διαχώρισε τους ρόλους του CEO και του προέδρου, ορίζοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα ως αντικαταστάτες του.
Νέος CEO 56χρονος Tim Sloan, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν γενικός διευθυντής της τράπεζας, ενώ πρόεδρος ορίστηκε το επίσης διευθυντικό στέλεχος, Stephen Sanger.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης