Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη – Χρειάζεται ενιαίο σύστημα ασφάλισης καταθέσεων

Regling (ESM): Να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη – Χρειάζεται ενιαίο σύστημα ασφάλισης καταθέσεων
Θετικός θα είναι ο αντίκτυπος και στους ισολογισμούς των τραπεζικών ιδρυμάτων, λόγω της μείωσης του κόστους
Θετικά αποτιμά τη συνολική δραστηριότητα της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης στην Ευρώπη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος για να φτάσουμε στα προ-κρίσης επίπεδα.
Μιλώντας από το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του Financial Market Forum, ο κ.Regling έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης στη Γηραιά Ήπειρο, όπως και στη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος ασφάλισης των καταθέσεων, για την οποία τόνισε πως μπορεί να συνδυαστούν διαφορετικά μοντέλα.
Τα κέρδη από μία ισχυρή τραπεζική ένωση θα είναι πολλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ESM, καθώς θα γίνει πολύ ευκολότερη η επένδυση εκτός των συνόρων, ενώ ταυτόχρονα θα «μοιραστεί» και ο κίνδυνος που υπάρχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, θετικός θα είναι ο αντίκτυπος στην πραγματικά οικονομία αλλά και στους ισολογισμούς των τραπεζικών ιδρυμάτων, λόγω της μείωσης του κόστους.
«Η ισχυρότερη οικονομική ολοκλήρωση (στην Ευρώπη) θα ενισχύσει επίσης την ανθεκτικότητα των χωρών, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για ενεργοποίηση του ESM», σχολίασε σχετικά, ενώ επανέλαβε και την πάγια θέση του για «επιθετική μείωση» των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης