Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Συστήνει «buy» για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2016 είτε η Fed αυξήσει τα επιτόκια είτε όχι

tags :
Barclays: Συστήνει «buy» για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2016 είτε η Fed αυξήσει τα επιτόκια είτε όχι
Σύμφωνα με την Barclays, ο αντίκτυπος του Brexit, των αμερικανικών εκλογών αλλά και του ιταλικού δημοψηφίσματος θα είναι περιορισμένος
Οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν ευρωπαϊκές μετοχές ανεξαρτήτως από το εάν η Fed θα αυξήσει ή όχι τα επιτόκια τους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με την Barclays.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Dennis Jose, οι ευρωπαϊκές μετοχές, που έχουν υποχωρήσει κατά 7,8% το 2016, έχουν περιθώριο να ανακάμψουν μέχρι το τέλος του έτους, αν τα κέρδη των εταιρειών παραμείνουν σταθερά.
«Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη είναι μια αγοραστικής ευκαιρία», δήλωσε ο Jose στο Bloomberg.
«Ακόμη και αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια, όταν κοιτάς τη συνολική στήριξη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, από την ΕΚΤ, από την Τράπεζα της Κίνας ή ακόμα και από τη Fed (όπου τα επιτόκια είναι αρκετά χαμηλά), η συνολική εικόνα παραμένει πολύ υποστηρικτική απέναντι στις χρηματιστηριακές αγορές» επεσήμανε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την Barclays, η χαλαρή νομισματική πολιτική παγκοσμίως είναι ένας καλός λόγος για την αγορά ευρωπαϊκών μετοχών.

Οι μετοχές μπορεί να γίνουν περισσότερο ακριβές τους επόμενους μήνες


Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ έντονη είναι η ανησυχία εάν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να αντιμετωπίσει μια αύξηση των επιτοκίων.
Επισημαίνει ότι οι traders δίνουν 66% πιθανότητες για μια αύξηση τον Δεκέμβριο.
Εξάλλου, μπαίνοντας στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, οι Ευρωπαίοι επενδυτές αντιμετωπίζουν τους πιθανούς κινδύνους από το επερχόμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία για τη συνταγματική αναθεώρηση, τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Παρ' όλα αυτά η Barclays αναμένει περιορισμένο μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις αγορές, αν και οι αναλυτές προβλέπουν μείωση κατά 4,5% (το 2016) στα κέρδη των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο Stoxx 600.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης