Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gundlach (DoubleLine Capital): Οι επενδυτές να κρατήσουν αμυντική στάση – Στατική η αγορά

Gundlach (DoubleLine Capital): Οι επενδυτές να κρατήσουν αμυντική στάση – Στατική η αγορά
«Οι ημέρες των αρνητικών επιτοκίων είναι μετρημένες»
Να είναι ιδιαίτερα «αμυντικοί» στις κινήσεις τους συστήνει στους επενδυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC, η αγορά ομολόγων είναι πλέον «αδύναμη», ενώ και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των Ηνωμένων Πολιτειών είναι στάσιμοι.
Επίσης, έθεσε ως ψυχολογικό όριο για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 τις 2.130 μονάδες, τονίζοντας πως αν «σπάσει» προς τα κάτω θα σημάνει έναν πολύ κακό οιωνό.
Όταν ρωτήθηκε για τα σημερινά (17/10) σχόλια του αντιπροέδρου της Federal Reserve, Stanley Fischer, σχετικά με τους κινδύνους που εμπεριέχουν τα χαμηλά επιτόκια, ο κ.Gundlach είπε πως ναι μεν υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, ωστόσο «πλησιάζει η δημοσιονομικής τόνωση» (αύξηση των επιτοκίων).
«Οι ημέρες των αρνητικών επιτοκίων είναι μετρημένες», δήλωσε για την ποσοτική χαλάρωση που εφαρμόζεται ανά τον κόσμο.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη στάση που κρατά η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, αναφέροντας πως «στην πραγματικότητα δεν θέλει να αυξηθούν τα επιτόκια».
Καταλήγοντας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τις χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» για την πορεία που θα ακολουθούσουν οι αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης