Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση για υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων για το προσφυγικό απευθύνει η Κομισιόν

Έκκληση για υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων για το προσφυγικό απευθύνει η Κομισιόν
Η Επιτροπή θα φέρει το θέμα στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο 20-21/10 στις Βρυξέλλες
Έκκληση για υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων για το προσφυγικό απευθύνει σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mina Adreeva.
Μάλιστα, όπως τόνισε σε σημερινές (17/10) της δηλώσεις, η Κομισιόν θα φέρει το θέμα στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο 20-21/10 στις Βρυξέλλες.
«Στην Σύνοδο της Μπρατισλάβα οι "27" ηγέτες σχεδίασαν έναν οδικό χάρτη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και δεσμεύθηκαν ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί.
Η Κομισιόν, ναι μεν καταγράφει πρόοδο στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά σε διάφορους τομείς, όπως στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, στις επιστροφές παράνομων μεταναστών στην Τουρκία, στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα, αλλά και στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής.
Τα κράτη-μέλη πρέπει να αναλάβουν δράση, παρέχοντας τη βοήθεια που τους αναλογεί, βάσει των συμφωνιών», υποστήριξε μεταξύ άλλων η Ευρωπαία αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης