Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ανώτατα στελέχη της Barclays στο στόχαστρο των Εισαγγελικών αρχών για το σκάνδαλο του Libor

tags :
FT: Ανώτατα στελέχη της  Barclays στο στόχαστρο των Εισαγγελικών αρχών για το σκάνδαλο του Libor
Είναι η πρώτη ποινική έρευνα στον κόσμο που εξετάζει το ενδεχόμενο εμπλοκής υψηλόβαθμων στελεχών μιας τράπεζας σε σκάνδαλο
Εντείνεται η εισαγγελική έρευνα στη Βρετανία σε βάρος ανώτατων τραπεζικών στελεχών της Barclays, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξωπραγματικά χαμηλών ποσοστών του Libor.
Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εισαγγελική έρευνα που διεξάγουν οι αρχές σε βάρος πρώην και νυν ανώτερων διευθυντικών στελεχών της Barclays η οποία λαμβάνει πλέον ποινικές διαστάσεις.
Είναι επίσης η πρώτη ποινική έρευνα στον κόσμο που ερευνά τη συμπεριφορά υψηλόβαθμων στελεχών μιας τράπεζας σε σχέση με τις διακυμάνσεις του Libor κι όχι χαμηλόβαθμων στελεχών όπως συνηθίζεται να γίνεται έως σήμερα και οι οποίοι συχνά καταλήγουν στη φυλακή.
Οι Εισαγγελική έρευνα εξετάζει κατηγορίες που πρωτοεμφανίστηκαν το 2014 και αφορούν αστικές υποθέσεις όπως την αγοραπωλησία αυτοκινήτων τα οποία είχαν αγοραστεί με Libor και τα οποία στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχαν σκοτεινές διασυνδέσεις με μια Off Shore εταιρεία που είχε συσταθεί από τραπεζίτες της Barclays.
Η τράπεζα αρνείται μέχρι σήμερα οποιαδήποτε κατηγορία προστατεύοντας τα στελέχη της, ωστόσο οι αρχές έχουν απειλήσει να καλέσουν ως μάρτυρα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Bob Diamond, και τους πρώην επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής, Jerry del Missier και Rich Ricci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης