Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Βιβλική καταστροφή στο Βιετνάμ από τις βροχοπτώσεις - Τους 11 έφτασαν οι νεκροί

Guardian: Βιβλική καταστροφή στο Βιετνάμ από τις βροχοπτώσεις - Τους 11 έφτασαν οι  νεκροί
Από τις πλημμύρες καλύφθηκαν με νερό 27.000 σπίτια στην κεντρική χώρα
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα αγνοούνται μετά από πλημμύρες στο κεντρικό Βιετνάμ, όπως αναφέρει ο Guardian, συμπληρώνοντας ότι δεκάδες χιλιάδες σπίτια κατακλύζονται από νερό.
Η κομμουνιστική κυβέρνηση διέταξε τις τοπικές αρχές να κινητοποιήσουν τον στρατό και την αστυνομία για να διασώσουν κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί.
Η τηλεόραση του Βιετνάμ ανέφερε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι πέθαναν από τις πλημμύρες και περίπου 27 χιλιάδες σπίτια βρίσκονται κάτω από το νερό στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο τοπικός αξιωματούχος Nguyen Huu Hoai είπε ότι ο τραγικός απολογισμός είναι εφτά νεκροί στην επαρχία Quang Binh, αλλά πρόσθεσε ότι οι συνθήκες βελτιώνονται.
"Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε περιοχές που έχουν απομονωθεί από τις πλημμύρες" είπε ο πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής.
Παρά το γεγονός ότι οι βροχοπτώσεις αναμένεται να μην είναι πλέον τόσο σφοδρές, αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η περιοχή μπορεί να πληγεί ξανά, αν ο τυφώνας Sarika από τη Νότια Θάλασσα της Κίνας, φτάσει στο Βιετνάμ.
Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι ο ασιατικός μουσώνας του 2016 είναι ο πιο ισχυρός εδώ και πολλά χρόνια και έχει ενταθεί από το φυσικό φαινόμενο του Ελ Νίνιο, με το οποίο ανεβαίνει η θερμοκρασία των νερών του Ειρηνικού με συνέπεια την ξηρασία και αντίξοες καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης