Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Στηρίζουμε το μικρεμπόριο με βασική προϋπόθεση να τηρούνται οι κανόνες νομιμότητας

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Στηρίζουμε το μικρεμπόριο με βασική προϋπόθεση να τηρούνται οι κανόνες νομιμότητας
Με εκπροσώπους του Ενιαίου Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδας συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης
Συνάντηση με εκπροσώπους του Ενιαίου Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδας, είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης.
Τα μέλη του Συνδικάτου ενημέρωσαν εκτενώς τον κ. Πατούλη σχετικά με τη δραστηριοποίηση τους στον τομέα της διοργάνωσης υπαίθριων αγορών τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εστιάζοντας κυρίως στις προοπτικές ανάπτυξης που έχει το υπαίθριο εμπόριο, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα.
Κατά τη συζήτηση έθεσαν και μία άλλη σημαντική παράμετρο που είναι η συμβολή τους στη διάδοση των πολιτιστικών παραδόσεων της χώρας, επισημαίνοντας πως σε συνδυασμό με την οργάνωση των αγορών, επιδιώκουν και την αναβίωση τοπικών εθίμων σε συνεργασία με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη συνάντηση, στα ευρωπαϊκού επιπέδου και υψηλών προδιαγραφών εκθεσιακά πρότυπα, που τηρούνται στην οργάνωση και το στήσιμο των υπαίθριων αγορών, στο πλαίσιο της βασικής επιδίωξης μικροπωλητών, που είναι η υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμφώνησε με τους εκπροσώπους των μικροπωλητών πως πρέπει να ενισχυθεί το μικροεμπόριο στη χώρα μας και τους δήλωσε την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις προσπάθειες τους.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «διαχρονικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει και ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους του επιχειρείν.
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την ατμομηχανή της οικονομίας που είναι το εμπόριο.
Ενημερώθηκα από τα μέλη του συνδικάτου μικροπωλητών για τις προσπάθειες που κάνουν για την ενίσχυση του μικροεμπορίου στη χώρα μας αλλά και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Στηρίζουμε το μικροεμπόριο, με τη βασική προϋπόθεση να τηρούνται χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση όλοι οι κανόνες νομιμότητας και η κάθε είδους εμπορική δραστηριότητα να περνά μέσα από την ενδεδειγμένη πιστοποίηση.
Σε συνεργασία με τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες και υπό τον κατάλληλο συντονισμό, οι μικροπωλητές μπορούν να ενταχθούν ομαλά στην εμπορική αγορά, με στόχο τις βέλτιστες προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών».
Στη συνάντηση από πλευράς του Συνδικάτου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Αλ. Φραντζεσκάκης και ο Αντιπρόεδρος Κ.Κουτάλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης