Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Το λάδι στο καντήλι της κυβέρνησης Τσίπρα τελειώνει γρήγορα

Μ. Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Το λάδι στο καντήλι της κυβέρνησης Τσίπρα τελειώνει γρήγορα
«Η χώρα πολύ σύντομα θα οδηγηθεί σε εκλογές», τονίζει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μ. Κεφαλογιάννης
«Το «λάδι στο καντήλι» της κυβέρνησης Τσίπρα τελειώνει γρήγορα», ανέφερε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι «η χώρα πολύ σύντομα θα οδηγηθεί σε εκλογές».
Μάλιστα, μίλησε για εκλογές «που θα δώσουν ένα τελειωτικό χτύπημα στον λαϊκισμό και στους λαϊκιστές.
Που θα αναδείξουν τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.
Για να ξεκινήσει το δύσκολο έργο της ανόρθωσης της χώρας».
Υπογραμμίζει δε, πως «η συγκυβέρνηση του ακραίου λαϊκισμού οφείλει μία μεγάλη και ειλικρινή συγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Για τα τεράστια ψέματα που είπε», ενώ «οφείλει μία συγνώμη γιατί με τη «σκληρή διαπραγμάτευση που θα άλλαζε και την Ελλάδα και την Ευρώπη» η αυταπάτη κόστισε στην ελληνική οικονομία μέσα σε έξι μήνες περίπου 90 δισ. ευρώ.
Και την κράτησε ακίνητη και δεμένη στο σφιχταγκάλιασμα της ύφεσης».
Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «σήμερα, όλοι πια το παραδέχονται.
Φίλοι και αντίπαλοι.
Ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέκοπτε βίαια την πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά, με πρόσχημα την προεδρική εκλογή, η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια και την κρίση και θα πορευόταν με ασφάλεια στην ανάπτυξη»
Για το χρέος της ΝΔ, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην τοποθέτησή του στη Βουλή ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός. Η Νέα Δημοκρατία θα αποπληρώσει όλες τις οφειλές της.
Και προχώρησε και παρακάτω σημειώνοντας ότι όλη η κρατική επιχορήγηση που θα λαμβάνει πλέον η Νέα Δημοκρατία θα πηγαίνει αποκλειστικά στην αποπληρωμή των χρεών που έχει λάβει».  
Για το θέμα του ελληνικού χρέους εκτιμά ότι η ρύθμισή του θα γίνει μετά το πέρας του υφιστάμενου προγράμματος το 2018.
Κάνοντας  αναφορά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι αφορά μόνο τις εσωκομματικές ισορροπίες και όχι την κοινωνία ή την παραγωγή πολιτικής.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με γρήγορα βήματα στους τομείς των μεταρρυθμίσεων, των αποκρατικοποιήσεων και των επενδύσεων. Που θα παράξουν νέο πλούτο, θα μειώσουν την ανεργία και θα την βοηθήσουν να αφήσει πίσω της την ύφεση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Αυτό θα την βοηθήσει να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση.
Ή μάλλον, θα την βγάλει από την κρίση».
 «Οι μεγαλοστομίες της σημερινής κυβέρνησης ότι θα αλλάξει την Ευρώπη ακόμη ηχούν στα αυτιά μας.
 Και αν κάποτε προκαλούσαν γέλιο τώρα γίνονται επικίνδυνες», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης