Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Ιστορίες για αγρίους οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία

Αλεξιάδης (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Ιστορίες για αγρίους οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία
Όσοι πλειστηριασμοί γίνονται αφορούν αποκλειστικά μεγαλοοφειλέτες, τόνισε χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης
«Ιστορίες για αγρίους» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης την ειδησεογραφία για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι όσοι πλειστηριασμοί γίνονται αφορούν αποκλειστικά μεγαλοοφειλέτες.
Ο κ. Αλεξιάδης  μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «αν κάποιοι θεωρούν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τον πλειστηριασμό σε μεγαλοφειλετη που χρωστά 1,5 εκατ. από ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ κλπ έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων...
Δεν γίνονταν και δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας».
Όπως είπε, «προβάλλονται πλάνα στην τηλεόραση από πλειστηριασμούς σε μεγαλοοφειλέτες» και συμπλήρωσε ότι πλειστηριασμοί γίνονται από χρέη 300.000 ευρώ και πάνω, σε ειδικές περιπτώσεις γίνονται κάτω από 300.000 ευρώ.
«Γίνονται και πρέπει να γίνονται δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε πως «παλιά γινόταν αυτό (πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας), και εγώ ως συνδικαλιστής είχα συμμετάσχει σε κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ναυτεργάτη».
Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη για πολίτες με χρέη μόνο προς την εφορία για να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από πλειστηριασμό. «Η διάταξη είναι στη φάση της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας, θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα του νόμου Κατσέλη», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης