Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν βγαίνει το πρόγραμμα μόνο με τα επώδυνα μέτρα

Βίτσας: Δεν βγαίνει το πρόγραμμα μόνο με τα επώδυνα μέτρα
"Στόχος μας είναι να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας
«Δεν βγαίνει το πρόγραμμα μόνο με τα επώδυνα μέτρα, χρειάζεται και το παράλληλο πρόγραμμα», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας, σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, «αν πάρεις μόνο τα επώδυνα μέτρα μειώνεται η ενεργός ζήτηση της οικονομίας, γι’ αυτό χρειάζεται το παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης. Καθήκον μας μέχρι το 2019 να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».
Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο παραπάνω έτος.
Ο κ. Βίτσας ανέφερε  πως  είμαστε χώρα υπό επιτροπεία και  αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε από τη διαδικασία της επιτροπείας ή τη διαδικασία των μνημονίων.
Όπως είπε, «οι δανειστές έχουν τις δικές τους απαιτήσεις, αλλά εμείς λέμε ότι έγινε συμφωνία υπό ειδικές συνθήκες.
Το πρώτο κομμάτι της είναι οι υποχρεώσεις μας, το άλλο οι υποχρεώσεις των δανειστών», ενώ «στόχος μας είναι να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης.
Θα πετύχουμε, πάμε στον πόλεμο για να νικήσουμε όχι για να πεθάνουμε και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά αυτής της Αριστεράς».
Κατά τον ίδιο,«καλό θα ήταν να μειωθούν οι φόροι, αλλά όχι ενάντια στο κοινωνικό κράτος».
Για τη δήλωση του Π. Καμμένου στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που συζητήθηκε, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι «είπε ‘‘σύντροφοι συντρόφισσες’’ με την έννοια ότι είμαστε σύντροφοι στη δουλειά και στο στόχο.
Να ξεπεράσουμε το βουνό και μετά να συζητήσουμε τις ιδεολογικές διαφορές υπό άλλη κατάσταση».
 «Πάντα υπάρχουν πιθανότητες τα πράγματα να ξεφύγουν και εκεί πρέπει να πιέζει το μαζικό κίνημα», πρόσθεσε.
Ακόμη, ο κ. Βίτσας περί ανασχηματισμού ανέφερε ότι  είναι προνόμιο του πρωθυπουργού και εξέφρασε τη υποστήριξή του σε περαιτέρω άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και μεταξύ άλλων τόνισε  «δεν με απασχολεί το θέμα του πού θα πάω αλλά η κυβερνητική λειτουργία».
Τέλος, σχετικά με το πρόσωπο που θα εκλεγεί νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας είπε με νόημα «"ο" ή "η" γραμματέας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης