Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση Πλακόπητα από την Νίκας - Στην τελική ευθεία το deal

Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση Πλακόπητα από την Νίκας - Στην τελική ευθεία το deal
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του deal (έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε), έχει επιβαρύνει περαιτέρω την χρηματοοικονομική κατάσταση της Νίκας
Την ολοκλήρωση του deal εξαγοράς της Νίκας από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita και την επενδυτική εταιρεία Impala, σηματοδοτεί η αποχώρηση του Άγγελου Πλακόπητα της Global Finance, βασικού μετόχου της αλλαντοβιομηχανίας, από το διοικητικό συμβούλιο αυτής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα πέσουν και οι τελικές υπογραφές.
Με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει, μετά την ολοκλήρωση του deal, η ΠΓ Νίκας θα συγχωνευθεί με την Λακωνική Τροφίμων, αλλαντοβιομηχανία την οποία όπως και την ΠΓ Νίκας είχε ιδρύσει ο Παναγιώτης Νίκας.
Πάντως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του deal (έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε), έχει επιβαρύνει περαιτέρω την χρηματοοικονομική κατάσταση της Νίκας.
Είναι ενδεικτικό ότι τo 2004 o όμιλος είχε τζίρο 100 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 8 εκατ. ευρώ, ενώ το 2015, 11 χρόνια μετά, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 48,9 εκατ ευρώ και το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 14,7 εκατ. ευρώ.
Η Νίκας, ανήκει στον Άγγελο Πλακόπητας, της Global Finance, την οποία εξαγόρασε το 2003, από τον Παναγιώτη Νίκα, έναντι 60 εκατ. ευρώ, με προοπτική να την πουλήσει το αργότερο ως το 2008. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε.
Το 2005 έμελε να είναι χρονιά ορόσημο για την πορεία της αλλαντοβιομηχανίας.
Ο εντοπισμός από τον ΕΦΕΤ και η κατάσχεση από τη μονάδα της Θεσσαλονίκης πάνω από 8,5 τόνους ακατάλληλων αλλαντικών έκανε τους καταναλωτές να χάσουν την εμπιστοσύνη τους.
Έκτοτε ξεκίνησε η πτώση των πωλήσεων και η εμφάνιση ζημιών που έμελλε να είναι καθοριστική για την μετέπειτα χρηματοοικονομική πορεία του Ομίλου.

Η ανακοίνωση αποχώρησης του Άγγελου Πλακόπητα

Την αποχώρηση του κ. Άγγελου Πλακόπητα από τη θέση του Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΙΚΑΣ, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η εταιρεία ευχαριστεί τον κ. Άγγελο Πλακόπητα για την πολύχρονη συμμετοχή και την αμέριστη συμβολή του στη Διοίκηση της Εταιρείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε τη μη αντικατάσταση του κ. Πλακόπητα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα και καθόρισε τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του ν. 3016/2002, ως ακολούθως:

1) Στέργιος Νέζης, Πρόεδρος ΔΣ, Μη Εκτελεστικό Μέλος

2) Αγγελική Οικονόμου, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

3) Γεώργιος Γιατράκος, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4) Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

5) Στυλιανός Αργυρός, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

6) Αλέξανδρος Βουσβούνης, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

7) Μιχαήλ Μαδιανός, Μη Εκτελεστικό Μέλος

8) Κωνσταντίνος Βουσβούνης, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η θητεία του άνω Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 4/11/2016. Η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου του Ν. 3693/2008 παραμένει ως είχε δυνάμει της από 4/11/2011 απόφασης της Γ.Σ.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας χορήγησε δικαιώματα υπογραφής αναφορικά με την εκπροσώπηση της Εταιρείας έναντι τρίτων, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης