Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Προθέρμανση για τον Δεκέμβριο η συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 20 Οκτωβρίου

Commerzbank: Προθέρμανση για τον Δεκέμβριο η συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 20 Οκτωβρίου
Η ΕΚΤ δε μπορεί να αποφύγει να αναφερθεί στο ζήτημα του tapering (αποκλιμάκωσης) του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), σύμφωνα με την Commerzbank 
Ως «προθέρμανση» για τον Δεκέμβριο βλέπει τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 20 Οκτωβρίου, την ερχόμενη Πέμπτη, η γερμανική τράπεζα Commerzbank.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Michael Schubert, αναλυτή της Commerzbank, δεν αναμένονται νέες αποφάσεις της ΕΚΤ πριν τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (8/12).
Ο ίδιος αναφέρει πως οι συζητήσεις των μελών της ΕΚΤ αναμένεται, ως εκ τούτου, να περιοριστούν στην κατεύθυνση που η νομισματική πολιτική θα πρέπει να λάβει.
Ένα από τα ζητήματα που θα τεθεί ίσως να είναι η κερδοφορία των τραπεζών, ενώ ένα δεύτερο τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας “Survey of Professional Forecasters” (SPF).
Παράλληλα, προσθέτει πως δεν υπάρχει, πλέον, τρόπος η ΕΚΤ δε μπορεί να αποφύγει να αναφερθεί στο ζήτημα του tapering (αποκλιμάκωσης) του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), καθώς έχει αναφερθεί από τα ΜΜΕ.
Κατ’ αρχήν, η ΕΚΤ οφείλει να αποφασίσει σχετικά με τα σενάρια εξόδου από την ποσοτική χαλάρωση εσωτερικά, πολύ καιρό πριν η έξοδος γίνει πιθανό ενδεχόμενο.
Για να απαντήσει στις φήμες, ο Draghi αναμένεται να υπογραμμίσει πως το QE θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, έως ότου επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό, καταλήγει ο αναλυτής της Commerzbank.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης