Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Οι μεγαλο-επενδυτές της Deutsche Bank από το Κατάρ ανησυχούν για πρόστιμα και προοπτικές

WSJ: Οι μεγαλο-επενδυτές της Deutsche Bank από το Κατάρ ανησυχούν για πρόστιμα και προοπτικές
Κατά τη διάρκεια του 2016 οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν υποχωρήσει κατά 45% και διαπραγματεύονται πλέον στο επίπεδο των 12 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει υποστεί απώλειες περίπου 1 δισ. ευρώ
Ανησυχία για το ενδεχόμενο καταβολής τεράστιων νομικών προστίμων από την τράπεζα Deutsche Bank, αλλά και για το βαθμό εστίασης της τραπέζης στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της, εκφράζουν οι επενδυτές της από το Κατάρ, που είναι οι μεγαλύτεροι που διαθέτει.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία η βασιλική οικογένεια του Κατάρ εκφράζει την ανησυχία της για την πορεία της συμμετοχής της - μέσω διαφόρων επενδυτικών οχημάτων - στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Οι επενδυτές του Κατάρ εμφανίζονται να στηρίζουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, John Cryan και τον πρόεδρό της, Paul Achleitner, όμως ο σεΐχης του Κατάρ Sheik Hamad bin Jassim al-Thani ζητά διαβεβαιώσεις από την ηγεσία της τραπέζης ότι όλα τα επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει τελούν υπό έλεγχο.
Όπως επισημαίνει η WSJ, αν και η Deutsche Bank επαναλαμβάνει ότι δεν χρειάζεται να αντλήσει νέα κεφάλαια υπό τη μορφή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η αλήθεια είναι ότι αν τα πράγματα εξελιχθούν δυσοίωνα για την τράπεζα θα χρειαστεί νέα κεφάλαια και οι εύποροι επενδυτές της από το Κατάρ μπορούν να τα προσφέρουν υπό προϋποθέσεις.
Πάντα σύμφωνα με την WSJ, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αναγνωρίζει στην πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης της Deutsche Bank μια επενδυτική ευκαιρία, έχοντας ήδη συζητήσει με κρατικά επενδυτικά κεφάλαια άλλων χωρών το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της μεγαλύτερης γερμανικής τραπέζης.
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ εισήλθε για πρώτη φορά στο μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Bank στο μέσον του 2014, εισφέροντας 1,75 δισ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου κατά 8 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε τότε, καταβάλλοντας 29,20 ευρώ ανά μετοχή.
Πρόσφατα, ξόδεψε επιπλέον εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην τράπεζα σε περίπου 10%.
Κατά τη διάρκεια του 2016 οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν υποχωρήσει κατά 45% και διαπραγματεύονται πλέον στο επίπεδο των 12 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει υποστεί απώλειες περίπου 1 δισ. ευρώ, ανεξάρτητα από τις όποιες αντισταθμιστικές θέσεις είχε προνοήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης