Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση +0,3% στις τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2016

ΗΠΑ: Αύξηση +0,3% στις τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2016
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,7%
Καλύτερα του αναμενομένου αποδείχθηκαν τα στοιχεία που αφορούν τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Παρασκευή (14/10) το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, με τα εν λόγω αποτελέσματα να έρχονται να προστεθούν στα ήδη ενθαρρυντικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +0,3%, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2016, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να αγγίξει το +0,2%.
Παράλληλα, εξαιρουμένων των συχνά ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης αυξήθηκε κατά +0,2%, συμφωνώντας με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,7%, έναντι των εκτιμήσεων για άνοδο +0,6%, πραγματοποιώντας την καλύτερη επίδοσή του από τον Δεκέμβριο του 2014.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, οι τιμές αυξήθηκαν κατά +1,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όντας για άλλη μία φορά σύμφωνες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης