Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Το «σκληρό» Brexit απειλεί το status της στερλίνας ως αποθεματικό νόμισμα

Standard and Poor's: Το «σκληρό» Brexit απειλεί το status της στερλίνας ως αποθεματικό νόμισμα
Εάν χαθεί η εμπιστοσύνη και η στερλίνα μετατραπεί σε ένα οποιοδήποτε νόμισμα, τότε ένα σημαντικό πλεονέκτημα θα έχει χαθεί
Να χάσει το status της ως αποθεματικό νόμισμα κινδυνεύει η στερλίνα, στην περίπτωση που η Μ. Βρετανία αποτύχει να διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω ενός «σκληρού» Brexit, προειδοποιεί η Standard & Poor's.
Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph, ο διευθυντής αξιολογήσεων του αμερικανικού οίκου για τη Βρετανία, Ravi Bhatia, διερωτήθηκε αν έχει βάση η πεποίθηση των Βρετανών ότι επειδή είναι ια σημαντική οικονομία, οι Ευρωπαίοι θα τους δώσουν όσα επιθυμούν στη διαπραγμάτευση για το Brexit.
Όπως εξηγεί, ειδικά σχετικά με τις εξαγωγές, ατομικά οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. δεν είναι εξαρτημένες από τη Βρετανία και αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους.
«Το να απολαμβάνει ένα νόμισμα το status του αποθεματικού, προϋποθέτει εμπιστοσύνη.
Εάν αυτή χαθεί και η στερλίνα μετατραπεί σε ένα οποιοδήποτε νόμισμα, τότε ένα σημαντικό πλεονέκτημα θα έχει χαθεί», τόνισε το στέλεχος του Standard & Poor's.
Σημειώνεται ότι ο οίκος είχε προειδοποιήσει πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Η Standard & Poor's υποβάθμισε αμέσως μετά την επικράτηση του Brexit την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας σε ΑΑ, από την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης