Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Άνοδος +0,1% στις τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2016

Κίνα: Άνοδος +0,1% στις τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2016
Η εν λόγω άνοδος αναμένεται να δώσει ώθηση στα κέρδη και τις συνθήκες λειτουργίας των κατασευαστών
Σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια βρέθηκε σήμερα (14/10) ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα, η οποία φαίνεται επιτέλους να κερδίζει την μακρά μάχη της με τον βιομηχανικό αποπληθωρισμό.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,1%, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο του 2016, με τον δείκτη να είναι θετικός για πρώτη φορά εδώ και 54 μήνες, την ίδια στιγμή μάλιστα που μόλις έναν μήνα πριν είχε υποχωρήσει κατά -0,8%.
Η εν λόγω άνοδος αναμένεται να δώσει ώθηση στα κέρδη και τις συνθήκες λειτουργίας των κατασκευαστών, οι οποίοι ασκούν ιδιαίτερο βάρος στο σύνολο της οικονομίας τη χώρας.
Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε περισσότερο από ότι αναμενόταν, κατά +1,9%, έναντι αύξησης +1,3% που είχε καταγράψει τον Αύγουστο, με τους οικονομολόγους να μιλάνε για βελτίωση των συνθηκών στις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα.
Να σημειώσουμε ότι ανάκαμψη στον δείκτη τιμών παραγωγού ήρθε νωρίτερα από ότι αναμενόταν, καθώς προβλεπόταν να φθάσει κατά το τέταρτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης