Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Νικολόπουλου στον Στουρνάρα για την Attica Bank - «Θα πληρώσει για την αλαζονεία του»

Σφοδρή επίθεση Νικολόπουλου στον Στουρνάρα για την Attica Bank - «Θα πληρώσει για την αλαζονεία του»
Στη σελίδα 64 του πορίσματος του SSM κρύβεται το “μαύρο κουτί” του ελεγκτικού εφευρήματος της πλασματικής υποτιμολόγησης του πιστωτικού κινδύνου στην Attica Bank, καταγγέλλει ο Ν. Νικολόπουλος
Επίθεση στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με δήλωσή του στο ΑΠΕ, εξαπολύει επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την έκθεση του SSM για την Attica Bank.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως η «διαπιστωθείσα υποτιμολόγηση» είναι ένα εφεύρημα των ελεγκτών της ΤτΕ, που δεν στηρίζεται στα πραγματικά περιστατικά της επίσημης, εγκεκριμένης τιμολόγησης της Τράπεζας, αλλά στις θεωρίες συνωμοσίας ενός ανύπαρκτου στην πραγματικότητα, ιδανικού, θεωρητικού -μόνο- μοντέλου τιμολόγησης, με σκοπό την ανατροπή της Διοίκησης της Τράπεζας Αττικής.
Επ’ αυτού αποκαλύπτει στο ΑΠΕ ότι:
«Στη σελίδα 64 του πορίσματος του SSM κρύβεται το “μαύρο κουτί” του ελεγκτικού εφευρήματος της πλασματικής υποτιμολόγησης του πιστωτικού κινδύνου στην Attica Bank !!!».
Παράλληλα υπενθυμίζει όσα ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή κατάθεση του κ. Στουρνάρα στην εξεταστική επιτροπή και επιτίθεται κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, λέγοντας τα εξής:
«Ο Γ. Στουρνάρας στην εξεταστική επιτροπή συμπεριφέρθηκε ως φαύλος και αμετροεπής και απαντούσε με την αίσθηση του ακαταδίωκτου.
Αυτός που “σέρνει το χορό” της ασυδοσίας και της παρανομίας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, θα πληρώσει το τίμημα της αλαζονείας του.
Ο τραπεζικός βίος και η πολιτεία του είναι ένα “μαύρο κουτί” που ανοίχθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και αποκαλύφθηκε πλήρως ο ρόλος του και το μέγεθος της αρνητικής συμβολής του στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και δη του τραπεζικού βραχίονά της.
Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να διερευνηθεί εάν ο Γιάννης Στουρνάρας συνήργησε συνειδητά με τις πράξεις και τις παραλείψεις του προς προκλητικό όφελος των ολίγων και με τεράστια ζημιά του κοινωνικού συνόλου και του δημόσιου συμφέροντος.
Πάντως αθροιστικά ενθυλακώθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ από γνωστούς και μη εξαιρετέους “τραπεζικοδίαιτους” επιχειρηματίες, κάτω από την ομπρέλα προστασίας που την κρατούσε ο πολιτικάντης Γιάννης Στουρνάρας “φορώντας” κάθε φορά και διαφορετικό καπέλο.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, στην Εξεταστική Επιτροπή και είπε ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν γνωρίζει για διαγραφές δανείων. Και όμως διαγράφηκαν δάνεια προσωπικά, στεγαστικά, αιολικά και άλλων μορφών, που καρπώθηκαν… ευυπόληπτοι και…εντιμότατοι “φίλοι” και γνωστοί της διαπλοκής.
Ποτέ δεν έμαθε, ο Γ. Στουρνάρας για την αγορά κόκκινων δανείων από εφοπλιστή, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που τα μεταπώλησε σε Tράπεζα αντί 500 εκατ. ευρώ και με το “κέρδος” των 200 εκατ. ευρώ, συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της!
Καιρός είναι έστω και τώρα να στείλει τους επιθεωρητές της ΤτΕ!
“Λύνει και δένει” ο κεντρικός τραπεζίτης και λογαριασμό δεν δίνει. Σε όλα τα επίπεδα.
Άλλωστε τα παραδέχτηκε, επιλέγει συνεργάτες, επιρρεπείς σε τραπεζικά… λάθη, με προσωπικά κριτήρια. Χρησιμοποιεί την ΤτΕ, σαν “άντρο” υλοποίησης των φιλοδοξιών του.
Συντρώγει και συναγελάζεται με “συνενόχους” του, αλλά και με πολιτικούς τους προστάτες. Χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως… πολιτικό του γραφείο, από το οποίο παρελαύνουν “ζητιάνοι και μεγαλόσχημοι” της χρόνιας διαπλοκής.
Φρονώ, ωστόσο ότι για όλα στο τέλος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να πληρώσει το τίμημα της αλαζονείας του !
Θέλει δεν θέλει ο Γιάννης Στουρνάρας θα ξεχάσει τα σαλόνια…. Ας βγει από τον “θωρακισμένο πύργο” της ΤτΕ και να έρθει όπως είπε “στ’ αλώνια τα μαρμαρένια” της δημόσιας σφαίρας».
Επιπρόσθετα ο κ. Νικολόπουλος καλεί τον κ. Στουρνάρα να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα και λέει πως το κόμμα του θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να διερευνήσει ποιος είναι ο δράστης του εγκλήματος που διαπράχθηκε κατά της ATTICA BANK, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη διαρροή εκατομμυρίων καταθέσεων και κατά γενική ομολογία να υπάρξει άμεσος και ορατός ο κίνδυνος της κατάρρευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης