Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη τουλάχιστον 2% στο πετρέλαιο λόγω Ρωσίας, OPEC, Σ. Αραβίας - Στα 52,95 δολ. το Brent

Κέρδη τουλάχιστον 2% στο πετρέλαιο λόγω Ρωσίας, OPEC, Σ. Αραβίας - Στα 52,95 δολ. το Brent
Στο θετικό κλίμα στην αγορά πετρελαίου συνέδραμε και η άνοδος των δεικτών στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της πρώτης στην ιστορία κρατικής έκδοσης ομολόγου από τη Σαουδική Αραβία
Στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Ιούλιο του 2015 ανήλθε η τιμή του κύριου αμερικανικού αργού πετρελαίου WTI - ενισχυμένη κατά 3%, ξεπερνώντας τα 51 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι - με το Brent να κερδίζει 2% της αξίας του.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν αξιόλογη άνοδο μετά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη και διαθέσιμη να συμμετάσχει στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC - αν και δεν ανήκει στο κλαμπ - προσφέροντας απαραίτητη αξιοπιστία σε αυτήν.
Μάλιστα, αν πιστέψουμε τον υπουργό Πετρελαίου της Αλγερίας, περισσότερες χώρες πρόκειται να συμμετάσχουν στη συντονισμένη μείωση παραγωγής πετρελαίου του OPEC, που μοναδικό στόχο έχει τη χειραγώγηση (=τεχνητή άνοδο) των διεθνών τιμών του.
Στο θετικό κλίμα στην αγορά πετρελαίου συνέδραμε και η άνοδος των δεικτών στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της πρώτης στην ιστορία κρατικής έκδοσης ομολόγου από τη Σαουδική Αραβία - πρώτης σε εξαγωγές αργού πετρελαίου στον κόσμο - πριν την επικείμενη εισαγωγή των μετοχών της κολοσσιαίας κρατικής εταιρείας ενέργειας Saudi Aramco σε οργανωμένη κεφαλαιαγορά.
Πτώση 1,96% ή 1,02 δολάρια κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Δεκεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ανέλθει στα 52,95 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 51,30 και 53,73 δολαρίων.
Ακόμα μεγαλύτερη άνοδο 2,69% ή 1,34 δολαρίων πραγματοποίησε η τιμή του future Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να ενισχυθεί στα 51,15 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 49,15 και 51,60 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης