Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ο Μητσοτάκης επιτίθεται στον Μαντζουράνη επειδή αποκάλυψε τα τιμολόγια της Siemens

Παππάς: Ο Μητσοτάκης επιτίθεται στον Μαντζουράνη επειδή αποκάλυψε τα τιμολόγια της Siemens
Ο κ. Παππάς υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού, συγκρίνοντας τον με το καθεστώς που επικρατούσε μέχρι πρότινος στον χώρο των Μ.Μ.Ε.
Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της σημερινής (10/10) συζήτησης στη Βουλή για την διαπλοκή και τη διαφθορά.
Ο κ. Παππάς υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, συγκρίνοντας τον με το καθεστώς που επικρατούσε μέχρι πρότινος στον χώρο των Μ.Μ.Ε.
«Η ιστορία της διαπλοκής πάει πίσω στο 1993, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε ότι ο Αλαφούζος θέλει τηλεοπτική άδεια με το στανιό και ο Αλαφούζος ότι έδινε επιταγές στον Μητσοτάκη», ανέφερε, κατηγορώντας στη συνέχεια τη Νέα Δημοκρατία πως «αναπαράγει την κριτική όσων θίγονται από την κυβέρνηση και διαμαρτύρονται μέσα από αήθεις προσωπικές επιθέσεις».
Επίσης, απέδωσε την προσωπική επίθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Μαντζουράνη στο γεγονός πως «είχε φέρει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια της Siemens για τον κ. Μητσοτάκη».
Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τον διαχωρίσιμο τηλεοπτικών αδειών, υπογράμμισε πως δε θα προβεί σε κάποια πρόβλεψη για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.
«Δήχθηκα κατηγορίες για τον Τούρκο καναλάρχη, τον Καλογρίτσα και τώρα λίγα επεισόδια με Σαββίδη», σχολίασε καυστικά, αποτιμώντας θετικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του διαγωνσιμού:
«Ήδη έχουν εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παραχωρήσει τη διαχείριση των συχνοτήτων στη DIGEA με μόλις 18 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν πληρωθεί μόνο τα έξι (…).
Θα μπορούσε ο κ. Βαρδινογιάννης να είναι υπερθεματιστής που κατέθεσε μεγαλύτερη πρόταση 18 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετείχε με δύο εταιρείες;
Ποιος του φταίει του κ. Κοντομηνά, που οι εκπρόσωποί του δεν πέρασαν σε καμία άδεια στην τελική φάση;».
Καταλήγοντας, για τη μελέτη του ΣΕΒ (link) που δημοσιεύτηκε σήμερα, επισήαμνε πως πρόκειται «υπολογισμούς του Καραγκιόζη» και υποστήριξε ότι η έρευνα είναι των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης