Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Για τεχνικούς λόγους «έσπασε» στα δύο η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ - Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Τσακαλώτος: Για τεχνικούς λόγους «έσπασε» στα δύο η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ - Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ
«Το 1,7 δισ. ευρώ, λοιπόν, θα εκταμιευθεί στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη, δηλαδή, συνάντηση του ESM, όπου και τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώσουν ότι κινούμαστε πολύ πάνω από το στόχο μας», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ
Ικανοποιημένος για την απόφαση του σημερινού (10/10) Eurogroup εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό ο λόγος για τον οποίο η εκταμίευση του ποσού των 2,8 δισ. ευρώ «έσπασε» στα δύο είναι τεχνικός.
Συγκεκριμένα σημείωσε πως, αν και το Eurogroup ενέκρινε την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων, τα 2,8 δισ. θα εκταμιευθούν σε δύο δόσεις καθώς για τεχνικούς λόγους η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
«Η εκταμίευση του 1,7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αποπληρωμή των ληξιπροθεσμών οφειλών, θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου», ανέφερε ο Ευ. Τσακαλώτος.
Παράλληλα, ο υπουργός διευκρίνισε πως επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, το 1,1 δισ. που αντιστοιχεί στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθεί επίσης στις 24 Οκτωβρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Το σημερινό Eurogroup ενέκρινε την άμεση εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ που πάει στο χρέος, αναγνωρίζοντας ότι υλοποιήθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.
Το 1,7 δισ. ευρώ αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου - Αυγούστου να δείχνουν ότι έχουμε υπερκαλύψει το στόχο μας. Τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν δυνατόν να βγουν πριν από το τέλος Οκτωβρίου.
Το 1,7 δισ. ευρώ, λοιπόν, θα εκταμιευθεί στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη, δηλαδή, συνάντηση του ESM, όπου και τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώσουν ότι κινούμαστε πολύ πάνω από το στόχο μας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης