Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη FT: Προνομιακή μεταχείριση της Deutsche Bank από την ΕΚΤ στο stress test

Αποκάλυψη FT: Προνομιακή μεταχείριση της Deutsche Bank από την ΕΚΤ στο stress test
Tα αποτελέσματα της Deutsche Bank ενισχύθηκαν από την ειδική συμφωνία με την ΕΚΤ
Για ειδική, προνομιακή μεταχείριση της Deutsche Bank από την ΕΚΤ στα stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών κάνουν λόγο σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η μετοχή της οποίας έχει υποχωρήσει 22% τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της ανησυχίας για το πρόστιμο - μαμούθ από τις αμερικανικές αρχές, ύψους 14 δισ. ευρώ, χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα των stress test του Ιουλίου 2016, ως στοιχεία για την υγιή οικονομική της κατάσταση.
Ωστόσο οι FT υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα της Deutsche Bank ενισχύθηκαν από την ειδική συμφωνία με την ΕΚΤ.
Στα αποτελέσματα της Deutsche Bank προσμετρήθηκαν 4 δισ. δολ. από την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην κινεζική τράπεζα Hua Xia, παρά το γεγονός ότι η συναλλαγή δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.
Σημειώνεται ότι η συναλλαγή παραμένει ακόμη και σήμερα σε εκκρεμότητα, με την τράπεζα να εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2016.
Αυτός ο ειδικός όρος αναφέρεται στα «ψιλά γράμματα» των αποτελεσμάτων της Deutsche Bank που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Καμία άλλη από τις 50 τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση αντοχής, δεν έτυχε αντίστοιχης μεταχείρισης, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές αντίστοιχες συμφωνίες άλλων τραπεζών σε εκκρεμότητα, σημειώνουν οι FT.
Για παράδειγμα η ισπανική τράπεζα Caixabank ολοκλήρωσε τον Μάρτιο την πώληση foreign assets στη μητρική της Criteria Holding, έναντι 2,65 δισ. ευρώ, ωστόσο η συναλλαγή δεν συμπεριελήφθη στα αποτελέσματα του stress test.
Από την πλευρά της η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις τις τράπεζες και δεν σχολιάζει μεμονωμένες περιπτώσεις.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης