Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετεγκατάσταση από την Βρετανία εξετάζουν Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley, λόγω Brexit

Μετεγκατάσταση από την Βρετανία εξετάζουν Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley, λόγω Brexit
Μετεγκατάσταση ορισμένων εκ των δραστηριοτήτων τους από το Λονδίνο εξετάζουν τρεις κολοσσοί του τραπεζικού συστήματος, η Goldman Sachs, η JP Morgan και η Morgan Stanley, εξαιτίας της επικείμενης αποχώρησης του νησιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs θα χρειαστεί να μεταφέρει σε μία άλλη ευρωπαϊκή πόλη περίπου 2.000 εργαζομένους της, αν τελικά δεν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση εργατικού προσωπικού και τα δικαιώματα διαβατηρίου.
Σημειώνεται πως η τράπεζα επιβεβαίωσε, όχι πλήρως, μέσω e-mail στο CNBC το παραπάνω δημοσίευμα των Sunday Times.
«Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες ως προς το τι θα αποφέρουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στον τραπεζικό κλάδο.
Ως εκ τούτου, δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση ως προς το ποια θα είναι η τελική απάντηση μας, παρά την φημολογία των ΜΜΕ περί του αντιθέτου», συμπλήρωσε η Goldman.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, τόνισε πως το Brexit θα δημιουργήσει αβεβαιότητα τα επόμενα χρόνια στις εταιρείες που έχουν ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων τους στο Λονδίνο.
Μάλιστα, ο κ.Dimon επιβεβαίωσε, μιλώντας σε συνέδριο, πως η τράπεζα του περιμένει τις αμέσως επόμενες εξελίξεις για να πάρει αποφάσεις σχετικά με το αν θα μετακινήσει ορισμένες δραστηριότητες της σε άλλη πόλη της Ε.Ε.
Ο CEO της Morgan Stanley, James Gorman, έχει επίσης επισημάνει πως η τράπεζα εξετάζει κατά πόσο χρειάζεται να έχει κεντρικά γραφεία σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή απλά πρέπει να μεταφέρει συγκεκριμένες δραστηριότητες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να τονίσουμε πως η πόλη που έχει το «προβάδισμα» στην υποδοχή των τραπεζικών δραστηριοτήτων που θα φύγουν από το Λονδίνο είναι το έτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, η Φρανκφούρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης