Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ρουμελιώτης: Η Attica Bank θα μπορέσει να διαδραματίσει σύντομα σημαντικό ρόλο

Ρουμελιώτης: Η Attica Bank θα μπορέσει να διαδραματίσει σύντομα σημαντικό ρόλο
Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της Attica Bank
Την εκτίμησή του ότι η Attica Bank θα μπορέσει σύντομα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος της τράπεζας,  Π. Ρουμελιώτης, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με στελέχη του ΔΝΤ.
Μάλιστα, ο κ. Ρουμελιώτης ενημέρωσε  τα στελέχη του ΔΝΤ ότι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της τράπεζας, για να εξετάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της, το οποίο θα εισηγηθεί την ίδια ημέρα στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
Η Attica Bank έλαβε την έγκριση από την DG Comp (γενική διεύθυνση ανταγωνισμού ΕΕ) για την έκδοση ομολόγων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την άντληση ρευστότητας από τον ELA.
Με την κίνηση αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης στα στελέχη του ΔΝΤ, η Attica Bank θα αποκτήσει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και θα προχωρήσει στην πλήρη εξυγίανσή της και συμμόρφωση στις υποδείξεις του SSM και της ΤτΕ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με στελέχη του ΔΝΤ έμειναν ικανοποιημένα από τις αποφάσεις και το στρατηγικό σχεδιασμό της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης